Cupra Born is Volkswagen ID.3 met tribal-sausje

Cupra Born preview

Seat is klaar met haar versie van de elektrische Volkswagen ID.3. Die krijgt onderdak onder het Cupra-dak, gaat door het leven als Born en zal op 25 mei officieel onthuld worden. Een eerste video van Seat/Cupra toont de Born in vol ornaat.

Dat Volkswagen vanaf het begin de intentie had om de ID.3 door te laten sijpelen naar de dochtermerken is een publiek geheim. Tenslotte, de Volkswagen Golf is er ook als Seat Leon, Audi A3 en Skoda Octavia. De ID.3, die krijgt eveneens een rechtstreekse afgeleide bij Seat. Al zal die niet door het leven gaan als Seat, wel als Cupra. De Cupra Born is klaar en zal op 25 mei worden onthuld.

Bronzen medaille

Voor de onthulling plaats vindt, vond Seat/Cupra het een goed moment om al even vooruit te blikken op de styling van de nieuwe Born. Geen makkelijke opdracht. Want eerlijk is eerlijk, waar Golf en Leon uiterlijk nog danig verschillen, neemt Born het karkas van ID.3 zowat vlekkeloos over. Desalniettemin krijgt de Born zijn eigen aangezicht en derrière. Zo oogt het smoelwerk vooraan een stuk sportiever door de meer uitgesneden bumper en scherpere koplampen. Achteraan worden de lichten dan weer verbonden door een led-strook. Anno 2021 doe je niet meer mee zonder geconnecteerde achterlichten.

Afwerken doet Cupra met een overvloed aan bronzen accenten. Potentieel optioneel, de tribal op de snuit is zonder twijfel standaard. Onder de carrosserie schuilt er in zijn krachtigste vorm een 204 pk sterke elektromotor op de achteras en een accu van 77 kWh. Een straffere versie zal zonder twijfel op de planning staan, al is het daarvoor wachten op de ID.3 GTX die dan mag doorsijpelen naar Cupra. Op 25 mei onthult Cupra alle informatie over de Born.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 09:57
afbeelding van FLP

Haha, best dwaas. Een heel filmpje over het design, bla bla bla, terwijl het inderdaad simpelweg een ID3 met bodykit is.

Uw reactie