Nieuwe Volkswagen Golf GTI lekker breeeeed door Prior Design

Volkswagen Golf GTI MK8 Prior Design

De kans is reëel dat de huidige generatie Golf GTI de laatste in zijn bloedlijn zal zijn. Waardoor tuners nog eens voor de laatste keer alles uit de kast mogen halen voor ze zich moeten gaan toespitsen op broertje ID.3. Prior Design schotelt alvast een absurd brede bodykit naar voren als laatste hoera voor één van de plezantste hot hatches op de markt.

Omnipotent, zo'n Golf GTI. Want de Duitse hothatch heeft zich doorheen de jaren naar boven weten werken als dé referentie op vlak van snelle, comfortabele en ergonomische hatchbacks. Klinkt saai, is het in realiteit niet. De GTI is dan ook één van dé favoriete basisplaatjes om tuningtechnisch op los te gaan. Prior Design voegt de daad bij het woord en toont de eerste beelden van haar bodykit voor de Golf GTI MK.8.

Heupen

Het sleutelwoord bij de creatie van de bodykit was zonder twijfel "breeeed". Want deze opgepepte GTI krijgt een bodykit die niet zou misstaan in Need For Speed. Meer nog, we beginnen Prior Design er van te verdenken deze bodykit specifiek te hebben ontwikkeld voor een nieuwe iteratie van die racegame. Enfin, de kit zegent de GTI met brede (opgeplakte) wielbogen, een diepere kin aan de snuit en een opgepompte derrière. Zonder twijfel moet er een serieus verbredingsstuk worden geplaatst om de velgen mooi te laten passen in de wielbogen. Of dat het rijgedrag ten goede komt? Ach, het ziet er zo mooi uit, mijnheer.

Volkswagen Golf GTI MK8 Prior Design

Onder de kap blijft Prior Design van de motor. Al kan je natuurlijk zelf aan het knutselen. In zijn standaardvorm levert de huidige Golf GTI 245 pk naar de voorwielen dankzij een 2-liter viercilinder turbobenzine. Dat dit blok vlot +300 pk aan kan, dat heb je niet van ons...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws