MG Marvel R Electric: alle details + prijs! (2021)

MG Marvel R Electric 2021 prijs trekhaak rijbereik

De Chinese constructeur MG heeft meer informatie vrijgegeven over de Marvel R. Veel meer. Zo begint de elektrische SUV vanaf 45.985 euro, geraakt hij vlot 400 kilometer ver en komt er een versie met drie elektromotoren.

In maart kondigde MG al de komst aan van de Marvel R. De elektrische SUV komt de EHS Plug-in Hybrid gezelschap houden in het C-segment, maar neemt een volledig nieuwe designtaal mee. Die heet “Evolution Design” en kenmerkt zich door nieuwe C-vormige koplampen die door een ledstrook met elkaar verbonden zijn, de afwezigheid van een radiatorrooster, en grote luchtinlaten in de voorbumper waar de mistlichten in verwerkt zitten. Ook achteraan zorgt een ledstrook voor de verbinding tussen de lichtblokken. Daarmee volgt MG de trend, maar verder kiest het nu duidelijk voor een eigen design.


Lees HIER onze eerste test met de Marvel R Performance


MG Marvel R Electric 2021 prijs trekhaak rijbereik

Ruimer... en kleiner

Met een lengte van 4,67 meter is deze Marvel R zo’n 10 centimeter langer dan de plug-inhybride EHS. Ook de wielbasis is met 2.804 millimeter een kleine 10 centimeter langer dan die van zijn segmentgenoot. Die extra ruimte wordt vooral in het interieur benut, want met 357 liter (1.396 liter met de achterbank neer) is de kofferruimte van deze Marvel R merkelijk kleiner dan die van de EHS Plug-in Hybrid. Wel zit er vooraan onder de ‘motorkap’ van de achterwielaangedreven nieuwkomer (er is ook een vierwielaangedreven variant) nog een extra opbergvak van 150 liter.

Vorige keer zagen we al het indrukwekkende verticale touchscreen van 19,4 duim. Dat huisvest het “MG iSmart”-infotainmentsysteem, dat niet alleen een wifi-hotspot, Apple CarPlay en Android Auto omvat, maar ook wordt aangevuld met een smartphone-app, Amazon Prime-muziekstreaming, stembediening en over-the-air-updates. Daarnaast monteert MG maar liefst veertien verschillende rijhulpsystemen onder de noemer “MG Pilot”, waaronder een geavanceerdere rijstrookcorrectie en een vermoeidheidswaarschuwing.

MG Marvel R Electric 2021 prijs trekhaak rijbereik

Eén batterij, twee versies

Voor de Marvel R Electric voorziet MG één batterij, een lithium-ionexemplaar met capaciteit van 70 kWh. Standaard kan die driefasig worden opgeladen met de boordlader van 11 kW, terwijl je aan een snellader in ideale omstandigheden de batterij tot 80 procent vollaadt in 43 minuten. Er komen zoals gezegd twee versies van de Marvel R: een achterwielaangedreven variant en een vierwielaangedreven variant.

De versie met achterwielaandrijving gebruikt twee elektromotoren op de achteras. In totaal produceren ze 132 kW (180 pk) en 410 Nm, waardoor de MG in 7,9 seconden naar 100 km/u sprint. Met een volle batterij geraakt deze Marvel R Electric met achterwielaandrijving volgens de WLTP-cyclus 402 kilometer ver. De vierwielaangedreven Marvel R voegt een extra elektromotor toe op de voorwielen, waardoor de ‘frunk’ onder de motorkap wegvalt. Hij produceert 212 kW (288 pk) en 665 Nm, en haalt 100 km/u in 4,9 seconden. De topsnelheid is met 200 km/u identiek aan de achterwielaangedreven versie. Met volle batterij geraakt de vierwielaangedreven variant 370 kilometer ver volgens de WLTP-cyclus.

MG Marvel R Electric 2021 prijs trekhaak rijbereik

En verder...

… geeft MG nog mee dat beide versies tot 750 kilogram ongeremd kunnen slepen. Er is ook een vehicle-to-loadsysteem, dat energie van de lithium-ionbatterij levert aan 2,4 kW. Tot slot belooft MG een laag verbruik, dankzij een tweetrapsversnellingsbak op de achteras, en een “prettig rijgedrag” dankzij lichtere en stijvere subframes. De achterwielaangedreven variant komt er als Comfort en Luxury, de vierwielaangedreven variant als Performance. Deze herfst staat de MG Marvel R Electric in de showrooms. De Belgische prijzen beginnen bij € 45.985 voor de Luxury-trim en de krachtige versie, de Performance, is verkrijgbaar vanaf € 50.485. Bekijk HIER trouwens onze eerste test met de Marvel R.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws