Nieuwe Peugeot 308 heeft zijn prijs: vanaf 25.000 euro

Peugeot 308 Berline Prijs Belgie

Peugeot heeft de Belgische prijzen voor de nieuwe 308 Berline op ons losgelaten. Met een instapprijs van 25.000 euro zet hij zich strak in de markt... maar hoeveel kost de fiscaal interessante plug-inhybride?

Met de nieuwe generatie 308 bouwt Peugeot verder op een ijzersterke vorige generatie. Die vorige pronkte met ruime dimensies en een voortreffelijk chassis. De nieuwe generatie neemt die bouwstenen over en giet daar een meer uitgesproken styling over. Het maakt de nieuwe 308 één van dé knapste C-segment hatchbacks op de markt. De komst van een plug-inversie moet het succes op de leasingmarkt verder garanderen. Maar wat kost de nieuwe 308 nu?


Lees HIER alles over de nieuwe 308 Berline.


PHEV of niet?

Peugeot afficheert de 308 Berline met een instapprijs van 25.000 euro. In ruil krijg je dan een 110 pk sterke 1.2-liter driecilinder turbobenzine voorin. Vanaf de instapversie krijg je een digitale cockpit en een infotainmentscherm, al ontbreken zaken zoals navigatie, Android Auto en Apple Carplay. Op veiligheid beknibbelt Peugeot niet met de standaard cruisecontrole, rijstrookassistent en vermoeidheidsdetectie. Al heeft vooral de verplichting vanuit Europa daar mee te maken. Dieselen kan je trouwens vanaf 28.500 euro.

Peugeot 308 Berline Prijs Belgie

Ben je als zakelijke rijder in de markt voor zo'n nieuwe 308, dan zal je vooral geïnteresseerd zijn in de plug-invariant. Die kost minimaal 36.250 euro. Met een CO2-uitstoot van amper 24 g/km zit je wel ruimschoots onder de ondergrens voor 100% aftrekbaarheid. Is de sky the limit, dan kan je trouwens 45.289 euro stukslaan op de nieuwe 308 Berline. In ruil krijg je dan een 225 pk sterke plug-inhybride met GT-Pack en zowat alle toeters en bellen. Tenslotte nog een leuk weetje, de knappe "Olive groen" lakkleur is standaard op het gehele gamma.

Peugeot 308 Berline Prijs Belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 12:26
afbeelding van Mathieu

€25000 als instapper? Hopelijk geven ze grote kortingen of overnamepremies...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws