Volkswagen Golf R Variant: driften met het hele gezin (2021)

Volkswagen Golf R Variant 2021

Volkswagen leidt opnieuw een breakversie af van zijn Golf R. Die krijgt net als de vijfdeurs 320 pk onder de motorkap en... een driftmodus. Of je kinderen op de achterbank dat laatste op prijs zullen stellen?

Net als de vorige generatie is de Golf R er opnieuw als break, oftewel ‘Variant’ in Volkswagen-terminologie. Een verborgen verleider voor sportieve ouders, want die combineert alle kracht van de vijfdeurs-Golf R met het praktische gemak van de Golf Variant, te weten: 611 tot 1.642 liter aan bagageruimte.

Volkswagen Golf R Variant 2021

Koppelverdeling

Mechanisch wijzigt er niets. Dat betekent dat ook de Golf R Variant de 2.0-viercilinder turbobenzine van 320 pk en 420 Nm onder de kap krijgt, en dat die via een DSG-versnellingsbak met zeven verzetten de vier wielen aandrijft. Het torquevectoringsysteem zorgt er bovendien voor dat de aandrijfkrachten nog eens tussen de achterwielen onderling kunnen worden verdeeld.

Volkswagen Golf R Variant 2021

Driften met een break

Kies je net als in de vijfdeursversie dan nog eens voor het R Performance-pakket, dan krijg je er twee extra rijmodi bij. Bovenop Comfort, Sport, Race en Individual is er een Special-rijmodus, voor circuitgebruik, en een Drift-rijmodus. Die spreekt natuurlijk voor zichzelf, en dat is een feature waar zijn grootste interne concurrent, de 310 pk sterke Cupra Leon Break, niet mee kan uitpakken.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws