Mijlpaal: Subaru heeft 20 miljoen auto's met AWD gebouwd

Subaru AWD

Geen automerk staat zo synoniem met all wheel drive dan Subaru. Het Japanse automerk laat met trots weten dat het 20 miljoen auto's heeft gebouwd met AWD. Een grote mijlpaal voor de relatief kleine constructeur. Altijd jezelf blijven Subaru, dan komt alles goed.

In 1972 lanceerde het toen al 18 jaar oude Subaru haar eerste auto met All Wheel Drive. Nu, net geen 50 jaar later, kan het Japanse merk met trots zeggen dat het sindsdien 20 miljoen auto's met AWD heeft gebouwd.

Van Leone tot Solterra

Alles begon voor Subaru in 1972 met de Leone 4WD Estate Van. Vanaf 1986 sprak Subaru officieel van Symmetrical All Wheel Drive met de komst van XT. De rest is geschiedenis, want Subaru en AWD werden twee handen op één buik. Extra onderstreept door de deelname aan het wereld rallykampioenschap. Want de blauwe Impreza's met gouden velgen staan in het geheugen van elke Autofan gegrift.

Subaru AWD

Ondertussen is het volledige gamma van Subaru beschikbaar met AWD én boxermotoren. Waardoor het merk zich eigenzinnig positioneert in België (en bij uitbreiding Europa). Volgend jaar zal Subaru haar eerst elektrische auto lanceren. Die Solterra zal gebruik maken van twee elektromotoren (één op elke as) om zo ook over AWD te kunnen beschikken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JL 22:44
afbeelding van JL

Mmm, eigenzinnigheid is een zwaard dat langs twee kanten snijdt. Zowel qua sales, marketing als aanbod houdt Subaru weinig rekening met de Europese markt. En da's jammer. Mits iets meer naar (Europese) klanten/dealers te luisteren zouden ze het hier veel beter kunnen doen. Zonder hun eigenheid te verliezen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws