Bentley lanceert 22-duims koolstofvezel velgen voor Bentayga

Bentley Bentayga Carbon Wheel 2021

Het Britse Bentley heeft vijf jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van 22-duims koolstofvezel velgen. Die grootste carbon velgen in productie zijn exclusief voor de Bentayga. Want je kan nooit genoeg koolstofvezel aan een 2.3 ton wegende SUV kleven...

Wereldprimeur voor Bentley! Want de Britse autobouwer van luxesloepen kan officieel zeggen dat het de grootste koolstofvezel velgen in serieproductie aanbiedt. Die 22-duims velgen waren maar liefst 5 jaar in ontwikkeling in samenwerking met het Italiaanse Bucci Composites. De Bentayga krijgt de eer om het nieuwe schoeisel te dragen.

24 kg uit de rugzak

Rust je een Bentayga uit met die 22-duims velgen, dan verlies je 6 kg aan elke hoek van de auto (in vergelijking met klassieke 22-duims velgen). Dat de impact daarvan minimaal is op een 2.3 ton wegende SUV spreekt voor zich. Al telt elke kilo natuurlijk. Hoe dan ook, Bentley heeft laten weten dat het de koolstofvezel velgen uitgebreid heeft getest. Denk aan testsessies over kasseien, putten in de weg, bij overinflatie van de band en bij extreem hoge krachten op hoge snelheden (lees: Nurburgring).

Bentley Bentayga Carbon Wheel 2021

Om de koolstofvezel exemplaren veilig te maken voor de luxe-SUV werd er nieuwe technologieën toegepast voor het eerst in serieproductie. Zo zorgt een speciale structuur in het koolstofvezel er voor dat bij een stevige impact de banden veilig op de velg blijven. Tenslotte prijst Bentley de toegenomen stijfheid van de velgen die een positieve impact heeft op het stuur- en remgedrag. Weerom: voor een 2.3 ton wegende SUV. Prijzen? Op aanvraag via Bentleys personalisatieafdeling Mulliner. De rijken hebben weer iets om geld op stuk te slaan!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws