Alpina: Onze klanten vragen niet naar EV's

Alpina EV

BMW tuner Alpina heeft laten weten dat het niet meteen aan het werk gaat met de elektrische modellen van het Duitse merk. Klanten van Alpina lijken (nog) niet klaar om de overstap te maken naar de EV. Niet in het minst omdat het vaak veelrijders zijn die zo snel mogelijk zo veel mogelijk kilometers willen afleggen op de Duitse autobahn.

Oké, we geven het toe, Alpina een "tuner" noemen is het bedrijf geen eer aan doen. Want Alpina is al sinds jaar en dag een Duits automerk dat modellen van BMW beter, sneller en comfortabeler maakt. Meer nog: Alpina's lopen broederlijk van de band naast de reguliere modellen van BMW. Verwacht echter niet snel een Alpina-variant van de BMW iX3, i4 of iX.

Notoire veelrijders

Alpina's CEO, Andreas Bovensiepen, liet tegenover BimmerToday vallen dat zijn bedrijf momenteel geen plannen heeft om zich te buigen over de elektrische modellen van BMW. De reden? Volgens Bovensiepen hebben klanten van het merk hoegenaamd geen interesse in een elektrische auto. De CEO gaat er namelijk prat op dat Alpina-rijders notoire veelrijders zijn die op jaarbasis vlot 30.000 tot 50.000 kilometer afleggen. Zeker in Duitsland kiezen veelrijders specifiek voor Alpina om die kilometers in alle luxe af te kunnen leggen op de Duitse autobhan. Het idee van frequent te moeten laden schrikt de gebruikers klaarblijkelijk af.

Alpina EV

Wil dit zeggen dat er nooit een elektrische Alpina om de markt zal komen? Zo kortzichtig is Bovensiepen nu ook weer niet. Alleen beseft hij dat Alpina maar over beperkte budgetten beschikt en dat die juist moeten geïnvesteerd worden. Zolang klanten niet vragen naar een opgepepte BMW plug-in of EV, zal er ook geen variant van Alpina op de markt verschijnen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws