Officieel: McLaren 765LT Spider (2021)

McLaren 765LT 2021

De Senna en P1 daargelaten heeft McLaren van zowat elk model van de voorbije jaren ook een cabriovariant gelanceerd. De 765LT is geen uitzondering op die regel. De 765LT Spider is geboren! Met een 765 pk sterke V8 vlak achter je oren.

Cabrio of coupé? Bij McLaren maakt het eigenlijk niet zo veel uit. De koolstofvezel kuip die het merk gebruikt in haar modellen is namelijk zo sterk dat het een dak niet nodig is voor de koetswerkstijfheid. Zo dus kan het Britse merk ook van haar meest sportieve creaties zonder gêne cabrioversies lanceren. De 765LT Coupe krijgt voortaan gezelschap van de 765LT Spider. Meteen ook de krachtigste cabrio die McLaren ooit geproduceerd heeft.

Koolstofvezel dakje

Kan je al lang het McLaren-gamma door de bomen niet meer zien? Geen enkel probleem! Wij ook niet. Wel weten we dat het cijfer van de modellen synoniem staat met het aantal pk's en dat LT refereert naar een "Long Tail". Die Long Tails zijn niet enkel een eerbetoon aan de F1 Long Tail van weleer, het gaat ook vaak over een exclusieve oplage. Volg je bovenstaande stelregel, dan kan je ontcijferen dat de 765LT Spider beschikt over 765 pk. Dit dankzij de 4-liter V8 met twee turbo's die ook meteen even 800 Nm naar de achterwielen stuurt. Hoewel de cabrio net geen 50 extra kilo's in de weegschaal legt tik je nog steeds de honderd aan in 2.8 seconden. Zat snel natuurlijk.

McLaren 765LT 2021

Bovenop de Spider geen softop of metalen hardtop, wel een dakje van koolstofvezel (uiteraard). Die koolstofvezel plaat laat zich in 11 seconden parkeren bovenop de motor. Waardoor de V8 nog net wat luider de cabine binnen kan brullen. Omdat het hier over een LT gaat is de productie beperkt. Zo zal McLaren 765 stuks gaan bouwen van deze 765LT Spider. Na de 675LT en de 600LT is dit het derde Long Tail-model van het merk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws