Mercedes toont eerste stukjes EQE, debuteert september

Mercedes EQE teaser

Dit najaar zal Mercedes het elektrische alternatief voor haar E-Klasse berline lanceren. Van die EQE krijgen we nu al de eerste plaagplaatjes binnen. Daarop zien we een design dat in lijn loopt met de recent gelanceerde EQS.

In een sneltempo is Mercedes haar EQ-gamma aan het vervolledigen. Want hoewel de EQC nog maar twee jaar in productie is, heeft die tegenwoordig gezelschap van de EQA, EQB, EQV en EQS. Binnenkort komt daar ook nog de EQT bij (gebaseerd op de nieuwe Citan), enkele AMG-modellen en een Maybach-versie van de EQS. Volg je nog? Oké, dan kunnen we nog een stapje verder gaan. Want dit najaar zal Mercedes ook nog het doek halen van de EQE. De Mercedes E-Klasse van de toekomst zeg maar.

Mini-EQS

Die EQE mag debuteren op de IAA in september, het Duitse autosalon dat voortaan doorgaat in München. Om ons al wat warm te maken voor die "baby EQS" heeft het merk met de ster enkele plaagbeelden de wereld ingestuurd. Daarop kunnen we alvast het silhouet van de EQE bekijken. Eerste indruk? De EQE wordt zonder twijfel een gekrompen versie van de EQS. Net zoals de E-Klasse stiekem een kleinere S-Klasse is. De schouders op de EQE lijken iets zwaarder maar dat kan natuurlijk ook het lichtspel zijn op de teaserfoto.

Mercedes EQE teaser

Het interieur lijkt eveneens 1 op 1 overgenomen. Tot op het punt dat we Mercedes er van beginnen te verdenken de foute foto's op te hebben gestuurd. Want dit kan zo een EQS zijn. Kijk maar naar de vorm van het dashboard, de aanwezige schermpraal en de plaatsing van de knopjes. Een exacte kopie! Of je droevig moet zijn dat je voor (hoogstwaarschijnlijk) minder geld dezelfde luxe aan boord krijgt?

Vierling

De EQE zal niet de enige auto zijn die Mercedes mee neemt naar de IAA in september. Het merk zal maar liefst 4 EQ-auto's tonen. Zo is er plaats voor de al gekende EQB maar voorziet Mercedes ook plaats voor het eerste AMG-model van de EQ-familie. De kans is reëel dat het over de Mercedes-AMG EQS zal gaan. Tenslotte zal Mercedes ook een stijlstudie van Maybach tonen op elektrokracht. Auto's met klassieke verbrandingsmotor? Daar wordt nog amper een spotlight op gezet.

Mercedes EQE teaser

De IAA MOBILITY zal doorgaan in het centrum van München (Open Space) van 7 tot 12 september. Net zoals pre-corona slinkt het aantal aanwezige automerken fors. Zo zal de gehele Stellantis groep niet komen opdagen. Waardoor merken van Alfa Romeo, over Peugeot tot Opel niet present zullen tekenen. Ook Volvo laat de IAA aan haar voorbij gaan. Zijn wel al bevestigd: Audi, Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault en Dacia.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws