Nieuwe Audi RS 3 is snelste C-segmenter op Nürburgring

Audi RS 3 Nürburgring record 2021

Recordtijden op de Nürburgring: de automerken liggen er nog steeds wakker van. Audi heeft met zijn nieuwe RS 3 Berline een scherpe tijd neergezet: 7 minuten 40 seconden en 748 duizendsten.

Met die recordtijd van 7’40”748 doet de Audi RS 3 het 4,64 seconden sneller dan de vorige recordhouder, de Renault Mégane RS Trophy-R. Maar voor je op je achterste poten gaat staan: inderdaad, de Audi RS 3 heeft met zijn vierwielaandrijving extra dynamisch potentieel in handen op de Nordschleife. De Renault blijft wel kampioen bij de voorwielaangedreven hot hatches.

Audi RS 3 Nürburgring record 2021

In het C-segment tout court is de Duitser dus wel de snelste. Vooral dankzij de ‘torque splitter’, zegt Audi, het systeem dat het koppel tussen de voor- en achterwielen verdeelt en dan nog eens naar elk van beide achterwielen afzonderlijk kan sturen. Zoals het volgens de regels van de kunst hoort, was de RS 3 die de nieuwe recordtijd neerzette, alleen voorzien van opties die je als klant ook kunt bestellen.

Audi RS 3 Nürburgring record 2021

Daaronder horen plakkerige Pirelli P Zero Trofeo R-semislicks, keramische remschijven vooraan en de sportophanging met adaptieve dempers. Dat zijn de juiste opties die je op de RS 3 kunt aanvinken om de topsnelheid te verhogen. Normaal is die begrensd op 250 km/u, maar met die opties legt Audi de grens op 290 km/u. Komt altijd van pas op een lang circuit als de Nürburgring...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 12:53
afbeelding van Waxweazel

Eigenlijk nog steeds sterk van Renault om met een voorwielaandrijver zo een tijd neer te zetten zodat een 4-wiel aandrijver met 100 pk (!!) meer sneller zou kunnen zijn om het rondje.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws