Toyota viert 35 jaar Supra met Anniversary Special Edition (2021)

Toyota Supra 35th anniversary Special Edition 2021

43 jaar geleden kleefde Toyota voor het eerst de Supra-badge achterop een sportwagen. Om dat te vieren lanceert het merk in Japan nu de Supra 35th Anniversary Special Edition. Hoezo, een rekenfout?

Weet je hoe Cupra ooit een uitvoering van sportieve Seats was en nu doorgegroeid is tot een submerk? Wel, hetzelfde verhaal gaat wat op voor de Toyota Supra. In 1978 zag de eerste Supra namelijk het levenslicht. Al ging het toen over een uitvoering van de Celica met een zes-in-lijn aan boord. Pas in 1986 werden de banden met de Celica volledig doorgeknipt en was de Supra een volledig op zichzelf staand product. Laat dat nu net 35 jaar geleden zijn.

Weinig feest

Om het 35-jarig bestaan van de échte Supra te vieren lanceert Toyota nu in Japan een gelimiteerde oplage van de huidige iteratie. Die Supra 35th Anniversary Special Edition laat zich vooral herkennen door een subtiel insigne op het dashboard. Voorts gebruikt hij gekende componenten. Zo kan je kiezen uit de gekende zes-in-lijn of viercilinder en worden de edities getooid in het Storm Grey of Lightning Yellow. De velgen meten 19-duim en worden afgewerkt in een matzwarte lakkleur. Het interieur laat zich dan weer bekleden in rood leder en Alcantara.

Toyota Supra 35th anniversary Special Edition 2021

Mechanische tweaks zal je niet terug vinden in deze Supra 35th Anniversary Special Edition. Waardoor het er stiekem wel op lijkt dat Toyota zich er vlug vanaf wou maken. 35 exemplaren zullen er gebouwd worden. Op 7 september opent Toyota digitaal de orderboeken voor Japanse klanten die via een willekeurig ticket binnen kunnen geraken op de betaalpagina.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws