Bentley Flying Spur Mulliner: Opulentie op vrijdag

Bentley Flying Spur Mulliner

Dit weekend gaat de Monterey Car Week van start, een Amerikaans autofeestje voor de rijken der aarde. Bentley tekent uiteraard present en neemt de Flying Spur Mulliner mee, een luxelimousine die moet tonen hoe ver het Britse merk kan gaan op vraag van de klant.

De huidige Bentley Flying Spur kan je bezwaarlijk subtiel noemen. Toch zijn er klanten die hun rijkdom extra tentoon willen spreiden. Voor dat gegoed cliënteel heeft Bentley de Mulliner-afdeling. Een soort van "wij willigen al je wensen in"-afdeling. Voor de Monterey Car Week schuift Bentley nu een aangepaste versie van de Flying Spur naar voren. Zet je zonnebril maar op, want aan chroom geen gebrek.



Moet er nog chroom zijn?

Starten doet Bentley met een aangepaste grille. Die herbergt voortaan een dubbel diamantpatroon in het chroom. Een accent dat ook wordt doorgetrokken in de luchtsleuf op de flank en in de koelsleuven onderaan de voorbumper. Velgen, sierlijsten, lichten rondom,... allemaal krijgen ze een streepje chroom aangemeten. De velgen meten trouwens 22-duim groot en herbergen een B-logo dat zichzelf centreert tijdens het rijden. Rolls-Royce wie?

Bentley Flying Spur Mulliner

Het interieur trekt het diamantenthema door en beschikt over fauteuils en deurpanelen met het diamantpatroon. Passagiers achterin krijgen dan weer elektronisch bediende tafeltjes. Want even zelf het tafeltje openklappen is nu eenmaal voor het plebs. Voorts herbergt de Flying Spur Mulliner alle weelde die je maar kan inbeelden. Of wat had je gedacht? Hoewel Bentley klanten op motorenvlok de keuze geeft, schuift het wel subtiel de V6 hybride naar voren. Die gebruikt een 2.9-liter V6 turbobenzine (vanuit de Audi RS 4) met compacte elektromotor die goed is voor een systeemvermogen van 536 pk en 750 Nm koppel. Klein wistje/datje: Hoewel je het zou verwachten zijn de cilinders van de V6 NIET uitgevoerd in het chroom.

Bentley Flying Spur Mulliner

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws