Hallucinant: Mercedes halt verkoop en levering V8-modellen in VS voor MY2022

Mercedes V8 MY2022 USA

Mercedes heeft besloten in de Verenigde Staten de verkoop én levering van V8-modellen op te schorten tot volgend jaar. Waardoor hét land van de V8, plots geen V8 meer kan krijgen bij het merk met de ster. Aan de basis ligt het wereldwijde tekort aan microchips, al zouden er ook interne redenen aan de basis liggen.

Amerika, het land van vrijheid, vijfliterflessen frisdrank en dikke V8 motoren. Al kan je voor dat laatste niet meer bij de Amerikaanse tak van Mercedes terecht. Mercedes USA heeft namelijk besloten om alle MY2022 modellen met V8 een halt toe te roepen. Het gaat dan zowel over nog te bestellen als al bestelde auto's van klanten. Of anders gezegd: Geen V8 voor Mercedes in de USA de komende maanden.

AMG? Weg ermee!

Het nieuwtje kwam aan het licht via een post op Reddit en is ondertussen geconfirmeerd door Mercedes. Specifiek komt het er op neer dat klanten in de VS plots een rist modellen van Mercedes uit de prijslijst zien verdwijnen. Veelal met een AMG-badge op de bips. Specifiek gaat het over de: Mercedes-AMG C 63(S), Mercedes-AMG GLC 63(S), Mercedes-AMG E 63(S), GLE 580, GLS 580, Mercedes-AMG GLS 63, Mercedes-Maybach GLS 600 en Mercedes-AMG G 63. Had je toevallig één van die auto's al besteld in de VS en wacht je nog op de levering, dan zal ook die auto niet meer worden geleverd.

Mercedes V8 MY2022 USA

Mercedes heeft ondertussen via een statement laten weten dat het besloten heeft zich eerst te focussen op globale, externe en interne regels en dat verschillende andere factoren - zoals het microschiptekort - een impact hebben op de portfolio voor de VS. Lees je tussen de lijnen door, dan kan het er wel eens op wijzen dat het merk met de ster besloten heeft haar beperkte voorraad microchips te gebruiken voor producten met een groter volume, in plaats van forse AMG-derivaten. Toch nog een lichtpuntje? De V8 is niet helemaal weg voor Amerika, want de S580 en Mercedes-Maybach S580 blijven beschikbaar. Of de V8 halfweg volgend jaar terugkomt voor MY2023 in de VS? Onze gok is zo goed als de jouwe.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:22
afbeelding van Techno Patat

Niet alleen de V8, digitaal dash is niet meer leverbaar voor gans 2022 waren er enkele aan het klagen op het E53 AMG forum waar ik op zit en enkele andere opties zijn beschikbaar maar ze weten nog niet wanneer ze kunnen leveren :o.

JRE 11:36
afbeelding van JRE

Vreemd, ik zou m'n beperkte voorraad juist toewijzen aan de modellen met de hoogste winstmarges.

Techno Patat 16:30
afbeelding van Techno Patat

Ik denk dat die V8 net veeeel chips nodig heeft. Ze kunnen waarschijnlijk 3 a-klasse’s maken met de chips van een v8 s-klasse :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws