GM introduceert "gordel aan om te rijden"-functie in rist modellen

GMC Buckle To Drive

Het Amerikaanse General Motors rolt de komende jaren haar Buckle to Drive-functie verder uit in modellen van Chevrolet, Cadillac, Buick en GMC. Door die functie kan je niet vertrekken met je wagen zolang je gordel niet vastgeklikt is.

Vorig jaar introduceerde General Motors een nieuwe functie voor de Teen Driving Mode bij verschillende modellen van Chevrolet. Die nieuwe functie, Buckle to Drive genaamd, zorgt er voor dat jongeren niet konden vertrekken met de wagen zonder eerst de gordel vast te klikken. Een functie waar het concern wel toekomst in ziet. Daarom wil het die functie de komende jaren uitrollen en op termijn standaardiseren. Kortom: zonder je gordel vast te klikken kan je de automaat niet in versnelling zetten.

Klikken en rijden

Momenteel tekent de functie al present op modellen zoals de Cadillac CT5, Chevrolet Corvette en Buick Envision. Vanaf volgend jaar komen daar modellen zoals de Chevrolet Silverado, Cadillac Escalade en GMC Hummer bij. Vanaf 2023 zal General Motors een nieuwe versie lanceren waarbij ook passagiers vooraan de gordel vast moeten klikken voor je kan wegrijden.

GMC Buckle To Drive

Wil je wegrijden zonder je gordel vast te klikken, dan zal de auto dit weten (door een gewichtssensor in de stoel en sensor aan het gordelslot) en een waarschuwing op de instrumentencluster tonen. Zolang die waarschuwing op het scherm staat (X aantal seconden), zal je de automaat niet in Drive kunnen zetten. Eenmaal de waarschuwing verdwijnt zal je evenwel kunnen vertrekken zonder gordel. Daarnaast kan je functie ten alle tijden afzetten in het infotainmentmenu.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
this 10:23
afbeelding van this

Is dit iets Amerikaans? In Europa heb je toch dat piep geluid dat enorm storend is. Daar rij je toch geen kwartier of langer mee rond zonder de gordel aan te doen lijkt me?

Yvesw 14:02
afbeelding van Yvesw

Ja, dat vond ik ook. Ik heb hier thuis een Mazda staan die op weg lijkt om zichzelf te detoneren als je de gordel niet vast klikt. Op een gegeven moment komen de piepjes zo snel dat ze net niet supersonisch worden. Dat hou je inderdaad geen 5 minuten vol.

JL 11:29
afbeelding van JL

Als ze met het gordelcontact nu ook eens het contact van de auto zouden aan- of uitschakelen. Dan zou het een meerwaarde bieden (voor gordeldragers). Dan heb je alvast 1 ding minder om te doen om te kunnen vertrekken.

(Anderzijds wil je bij het achteruit rijden, al dan niet met een aanhangwagen, soms even je gordel kunnen uitdoen. Dus waarom niet "gordel aan om sneller dan 15km/u te kunnen rijden"?)

KV 15:19
afbeelding van KV

Tja, das ook gevaarlijk he: als je snel vanuit een parkeerplaats wil invoegen in het verkeer, maar de auto plafonneert bij 15km/u en iedereen moet in de remmen tot de gordel vastgeklikt is...

JL 18:52
afbeelding van JL

Goed punt

John 22:04
afbeelding van John

Ze verkopen al een "Gordelclip alarmstopper" , mensen die geen gordel willen dragen, gaan ze met dit systeem ook geen gordel laten dragen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws