Deze Tata Punch kost amper 5.700 euro

Tata punch

Tata, het moederbedrijf van Jaguar en Land Rover, introduceert op Indiase markt de Punch, een compacte crossover die amper 5.700 euro kost.

Europese klantenverwachting en opgelegde veiligheidsnormen zijn goed voor de kwaliteit... maar hebben ook hun weerslag op de prijs van nieuwe auto's. Dat wordt nogmaals pijnlijk duidelijk door een nieuw model van Tata. Het Indiase merk (dat ook Jaguar en Land Rover in handen heeft) trok zopas het doek van de Punch, een pittige kleine crossover die je kan zien als een soort van rivaal voor de Suzuki Ignis of Renault Kwid die in onze contreien dan weer door het leven gaat als elektrische Dacia Spring.

Prijsklapper

Deze Punch is allerminst elektrisch. Simpelweg omdat klanten in India vooral snakken naar goedkoop vervoer. Daardoor zal het kleintje hoogstwaarschijnlijk gebruik gaan maken van een 1.2-liter driecilinder en voorwielaandrijving. Ga echter niet denken dat deze Punch een hoop ondermaatse plastic is. Zo staat de auto op de moderne Agile Light Flexible Advanced Architecture van Tata en tekent een digitale instrumentcluster present. De structurele sterkte en de kreukelzones zullen trouwens ook meer dan puik zijn maar door het ontbreken van veiligheidsnufjes zal deze auto zonder twijfel zwaar buizen op de EURO NCAP. De Suzuki Jimny is in datzelfde bedje ziek.

Het strafste van deze punch is echter niet de afwerking, rijkwaliteiten of de looks. Nee, dat is de prijs. Want Tata vraagt minder dan Rs 5 lakh voor deze Punch. Reken we dat om naar Euro's, dan spreken we over een startprijs onder de 5.700 euro. Geld waarmee je bij ons een kranige tweedehands kan kopen die heus niet veiliger is dan deze Punch. Of auto's te duur aan het worden zijn?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws