Officieel: Ford Focus ST Edition rijdt België voorbij... wegens microchiptekort (2021)

Ford Focus ST Edition 2021

Ford lanceerde vorig jaar de Fiesta ST Edition met speciaal afgestelde KW-dempers. Dat trucje doet het nu nog eens over met de Focus ST. Die Focus ST Edition komt echter niet onze kant uit... met dank aan het microchiptekort. Verdomd, corona!

Wat is er beter dan een hothatch? Een hothatch met een aangepast onderstel! Dat toonde Ford vorig jaar nog maar eens met de Fiesta ST Edition, een gelimiteerde uitvoering van de ST die KW-dempers kreeg afgesteld door de ingenieurs van Ford Lommel. Het resultaat was een meer dan plezant scheurijzer. Ford lijkt de smaak te pakken te hebben, want na Fiesta mag nu ook de Focus ST aan de Edition.

KW all the way

Die Focus ST Edition gaat door het leven met dezelfde kenmerken als zijn kleiner broertje. Het gaat dan over de Azura blauwe lakkleur met zwarte accenten rondom en de 19-duims lichtgewicht velgen omhuld met rubber van Michelin (Pilot Sport 4). Dé grote verandering zit 'm echter aan de ophanging. Want net zoals de Fiesta ST Edition krijgt deze Focus specifiek door Ford gekalibreerde dempers van KW Automotive. Die zijn alvast 50% stijver dan de reguliere exemplaren en zijn volledig instelbaar. Ford levert je echter de info over wat de beste settings zijn voor circuit of straatgebruik. Motorisch behoudt de Focus ST Edition de 280 pk (420 Nm) sterke 2.3-liter viercilinder turbobenzine.

Ford Focus ST Edition 2021

Krijg je het nu al warm van deze aangescherpte Focus ST? Dan moeten we je vuurtje doven. Want Ford België heeft besloten deze editie niet naar ons land te halen. Aan de basis ligt het wereldwijde microchiptekort. Daardoor moeten landen selectief zijn in welke modellen en uitvoeringen ze laten leveren. Ford België heeft besloten voorrang te geven aan de Focus en Fiesta facelift die dit najaar nog zal verschijnen. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Polen krijgen de Focus ST Edition wel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws