DS Automobiles volledig elektrisch vanaf 2024, lanceert vlaggenschip met 104 kWh en 700 km range

DS elektrisch 2024 auto

DS automobiles is binnen de nieuw gevormde Stellantis-groep uitgekozen om het voortouw te nemen op elektrogebied. Vanaf 2024 zal het zichzelf in de markt zetten als een 100% elektrisch automerk én zal het een vlaggenschip presenteren dat met een accu van 104 kWh maar liefst 700 km ver moet geraken op één lading. De Mercedes EQS à la DS zeg maar.

Geen complete verrassing, de overstap van DS naar een volledig elektrisch automerk in 2024. Want ingewijden weten dat DS hét automerk binnen de Stellantis-groep is dat de beste CO2-cijfers voor kan leggen. In 2020 bedroeg de gemiddelde C02-uitstoot van alle verkochte DS'en amper 83.1 g/km. Met dank aan haar elektrische range die goed is voor 30% van de verkoop. Let op: het gaat dan wel over een mix van plug-inhybrides en full EV's.

Vlaggenship op komst

Door het succes van de geëlektrificeerde modellen bij DS en de nieuwe krijtlijnen die getrokken worden binnen de Stellantis-groep is er nu gekozen om DS Automobiles in een elektrische stroomversnelling te zetten. Al tegen 2024 moet het merk 100% elektrisch zijn. Daardoor zal het een bescheiden line-up naar voren schuiven. Zo is er al de elektrische DS 3 Crossback E-Tense en komt daar de DS 4 E-Tense bij in 2024. Al blijft het daar niet bij. Want het merk krijgt ook de primeur om een nieuw prestigemodel in de markt te zetten dat gebruik zal maken van een nagelnieuw elektrisch platform van de Stellantis-groep. Het gaat dan over een niet nader genoemde auto die dankzij het STLA MEDIUM platform gebruik mag maken van een accu van 104 kWh en daardoor een theoretische range van 700 km naar voren kan schuiven.

De fundamenten van die auto zullen trouwens ook gebruikt worden voor een rist andere modellen binnen de groep. Zo is het niet ondenkbaar dat de opvolger van de Peugeot 508 hier gebruik van zal maken. Idem voor modellen van Citroën, Alfa Romeo, Jeep en zelfs... Lancia.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws