Citroën C5 X kent zijn prijs: Vanaf €32.820 (PHEV: €43.820)

Citroen C5 X prijzen

Kans is dat je 'm al even uit het oog bent verloren maar Citroën heeft daadwerkelijk een nieuw generatie van haar C5 voorgesteld. Die heet C5 X, mengt comfort met een uitgesproken design én is beschikbaar als plug-inhybride. Vanaf nu hebben we ook zijn prijs. Weet die te overtuigen?

In april al van dit jaar trok Citroën het doek van haar nieuwe generatie C5. Toch zal het nog tot begin 2022 wachten zijn voor de C5 X in de showroom komt te staan. Elk nadeel heb ze voordeel natuurlijk, waardoor Citroën België geruim de tijd kon nemen om de prijzen te berekenen van deze rivaal voor pakweg de Peugeot 508/ 5008 en Opel Insignia/ Opel Grandland.

Riant uitgerust

Met zijn basisprijs van 32.820 euro plaatst de C5 X zich competitief in de cataloog. Niet in het minst omdat Citroën vanaf de basisversie een riante uitrusting toevoegt. Gaande van 19-duims velgen over Citroën's comfortonderstel tot duozone airco en een 10-duims infotainmentsysteem. Vanaf de basis gebruikt de C5 X de overbekende 1.2-liter driecilinder turbobenzine met 130 pk gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Hogere versies voegen - buiten een hoger prijskaartje - zaken zoals een head-updisplay en een automatische kofferklep toe.

Citroen C5 X prijzen

De meest interessante versie wordt zonder twijfel de C5 X Hybrid. Dat is iets exacter een plug-inhybride die een 180 pk sterke 1.6 benzine koppelt aan een elektromotor, goed voor een systeemvermogen van 225 pk. Die C5 X komt op papier toe met 1.5 l/100 km en stoot amper 33 g/km uit. Via de accu van 12,4 kWh moet dan weer een elektrische range van 55 km mogelijk zijn. Waardoor deze C5 X 100% fiscaal aftrekbaar is. Kostprijs? Minimaal 43.820 euro. Niet toevallig mooi in lijn met de Opel Grandland X Hybrid en Peugeot 3008 Hybrid. Vanaf deze maand valt de C5 X te bestellen bij de dealer. Op je levering zal je evenwel tot begin volgend jaar moeten wachten.

Citroen C5 X prijzen

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws