Gepantserde Rolls-Royce Cullinan kost vlot 1 miljoen euro

Klassen Rolls-Royce Cullinan

Dit is de Klassen RR Cullinan. Een meer dan 1 miljoen euro kostende gepantserde container die kogels van aanvalswapens en de impact van twee simultaan ontploffende handgranaten kan slikken. Op veiligheid staat geen prijs, toch?

Heb je doorheen je groei richting succes de nodige vijanden gemaakt? Dan kan het misschien wel lonen om eens bij Klassen aan te kloppen. Het Duitse bedrijf houdt zich namelijk bezig met het veredelen van de meest bekende luxewagens. Niet enkel voor de show maar ook op veiligheidsvlak. Zo kan je gerust langsgaan voor gepantserde varianten van pakweg de Mercedes S-Klasse, Range Rover en... Rolls-Royce Cullinan!

Semi-militair

Die Cullinan lijkt zich perfect te lenen voor de ombouw naar semi-militair voertuig. Niet in het minst omdat de Cullinan in essentie al een container op wielen is. Klassen brengt het veiligheidsniveau in deze Cullinan naar het CEN 1063 Level BR6-niveau. In mensentaal: de Cullinan kan voortaan om met kogels van machinegeweren én kan een aanslag van twee simultaan ontploffende handgranaten overleven.

Klassen Rolls-Royce Cullinan

Om dit te bereiken werd er natuurlijk heftig gewerkt aan de carrosserie, ophanging en ramen. Al draait bescherming niet enkel voor de inzittenden. Nee, Klassen beschermt ook de elektrische module, de accu en de aandrijflijn. Tenslotte zijn er ook nog runflat-banden die deze Cullinan mogen dragen. Samen met een aangepaste ophanging om het gewicht te baas te kunnen.

"Subtiel uiterlijk"

Hoewel veiliger, boet de Cullinan niet in aan luxe. Meer nog, Klassen tilt het luxeniveau naar een hoger niveau. Zo krijgen klanten vrije keuze om het interieur verder naar hun zin aan te passen. Opmerkelijk: Klassen buigt zich niet over het uiterlijk van de Cullinan. Dit naar eigen zeggen om de auto zo onopvallend mogelijk te houden in het verkeer. Nu goed, de kans dat je een Cullinan aanziet voor een Volkswagen Tiguan lijkt ons klein. Al siert het de Duitsers wel om geen felgouden exemplaren te leveren aan Russische maffiosi.

Klassen Rolls-Royce Cullinan

Wat zo'n lap veiligheid kost? Klassen vraagt een vlotte 1 miljoen euro voor sommige aangepaste Cullinans. Dat is een stuk duurder dan de 495.000 euro die je stuk kan slaan op een bepantserde Range Rover maar hey, je toert wel rond in een Rolls!

Klassen Rolls-Royce Cullinan
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws