Alfa haalt GT Junior van onder het stof voor speciale reeks

Alfa Romeo Giulia Stelvio GT Junior 2021

Alfa Romeo rijdt een nieuwe speciale reeks voor van de Stelvio en Giulia. Die is geïnspireerd op de legendarische GT 1300 Junior, en heet dus vanzelfsprekend... ‘GT Junior’.

Als je een gamma maar met twee modellen kunt vullen, moet je het maximale uit die modellen proberen te halen. Door speciale versies en speciale reeksen te bouwen bijvoorbeeld, en de marketingafdeling de rest van het werk te laten doen. Dat heeft Alfa Romeo goed begrepen: de Giulia GTA en GTAm zijn intussen uitverkocht, en recent lanceerden de Italianen nog een speciale 6C Villa d’Este-uitvoering voor de Giulia en Stelvio.

Alfa Romeo Giulia Stelvio GT Junior 2021

Veloce als vertrekpunt

Nu komt daar de GT Junior bij, gebaseerd op de legendarische GT 1300 Junior, die tussen 1966 en 1976 werd gebouwd. Alfa vertrekt van de Veloce-uitvoering, ofwel met de 2.2-dieselmotor van 210 pk of de 2.0-turbobenzine van 280 pk. Beide versies zijn gekoppeld aan een achttrapsautomaat en drijven de vier wielen aan, al heb je bij de Giulia met benzinemotor ook nog de keuze voor achterwielaandrijving.

Alfa Romeo Giulia Stelvio GT Junior 2021

Lipari Ochre

Daar voegen de Italianen de opvallende okergele koetswerkkleur aan toe die Lipari Ochre heet en destijds ook op de GT 1300 Junior te bestellen viel. De Stelvio GT Junior krijgt 21-duimsvelgen, de Giulia GT Junior 19-duimsexemplaren. In het interieur krijgen de elektrisch verstelbare lederen zetels een donkere bekleding met GT Junior-opschrift in de voorste hoofdsteunen. Ook op het dashboard duikt dat opschrift op, samen met een GT Junior-silhouet.

Alfa Romeo Giulia Stelvio GT Junior 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws