Chevrolet onthult 1.004 pk sterke "crate engine"

Chevrolet ZZ632 Crate engine

Is het motorblok van je Opel Astra in de winter van zijn carrière of zoek je nog een krachtbron voor een nieuw projectcar? Dan kan je voortaan bij Chevrolet een 1.004 pk sterke 10.35-liter V8 bestellen. Milieu wie?

We moeten er in ons Belgenland bijna niet aan denken, het verwisselen van het motorblok in je auto. Want een engine swap zet zowat alle keuringscentra op haar achterpoten. In andere delen van de wereld is de overheid wat minder streng. In grote delen van de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Waar zogenaamde "crate engines" doodnormaal zijn. Ga je bij ons in de garage langs om een nieuwe ruitenwisser te bestellen, dan kan je in de VS simpelweg buitenlopen met een volledig opgepompt motorblok. Chevrolet heeft nu haar strafste versie ooit voorgesteld. De ZZ632/1000 met meer dan 1.000 pk.

More power!

Met de ZZ632/1000 lanceert Chevy een big block die zijn gelijke niet kent. Want de atmosferische V8 is maar liefst 10.35-liter groot (!!!) en weet 1.004 pk en 1.188 Nm koppel te leveren. De motor leent zijn fundamenten van het blok uit de COPO Camaro die gebruikt wordt om te drag racen. De crate engine werd evenwel nog wat verder uitgeboord om tot die meer dan 10-liter inhoud te komen. Moest je twijfelen aan de betrouwbaarheid? Dan heeft Chevrolet je rug! Want het merk heeft de motor uitvoerig getest (in een simulator) en belooft met haar hand op het hart dat je meer dan 200 (drag)races moet kunnen doen met dit blok.

Chevrolet ZZ632 Crate engine

Naast Chevrolet levert ook Dodge de motor vanuit haar Hellcat-modellen aan geïnteresseerden. Bij Honda kan je tegenwoordig dan weer langs voor het motorblok vanuit de Civic Type-R en volgens geruchten werkt Ford aan een twin-turbo crate engine om het op te nemen tegen de dikke V8'en. Ach kom, in Europa hebben we lekker veel driecilinders. Dat is ook tof, toch?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws