Spatné zprávy!: Skoda Fabia Combi krijgt geen vervolg

Skoda Fabia Combi RIP

Met striktere emissienormen in het achterhoofd heeft Skoda besloten geen nieuwe generatie te lanceren van stationwagen Fabia Combi. In de plaats komt er op termijn een nieuwe elektrische B-segment stadsauto. We gieten er eentje voor je uit, Fabia Combi.

De Fabia Combi was jarenlang één van de meest sensibele auto's die je kon kopen. Hoewel klein en fijn qua dimensies wist hij indruk te maken met zijn riante binnenafmetingen. Meer nog, sinds de laatste generatie droeg hij ook de "Autofans' stempel der goedkeuring"! Met de komst van een nagelnieuwe Fabia begin dit jaar (RIJTEST) leek een opvolger een vanzelfsprekendheid. Helaas, Skoda heeft besloten geen vervolg te breien aan de Fabia Combi.

Toch nog (even) in leven

Dat nieuwtje is best eigenaardig te noemen. Want eerder heeft Skoda meermaals de komst van de Fabia Combi bevestigd. Er is echter een verschil tussen willen en kunnen. Want hoewel Skoda zonder twijfel een stationwagenversie van de Fabia wil bouwen, is het een moeilijk verhaal met de steeds strengere emissieregels binnen de EU. De Europese Unie wil namelijk dat automerken de CO2-uitstoot van haar producten fors terugdringt. Waardoor het interessanter is om een plug-inhybride dan wel een volledig elektrische auto op de markt te brengen. Een Fabia Combi PHEV zou echter zo'n niche bespelen met zijn hoog prijskaartje dat de bouw daarvan financiële zelfdoding zou zijn.

Skoda Fabia Combi RIP

Wat Skoda dan wel van plan is? Meer elektrische auto's op de markt brengen! Ook in het segment van de compacte auto's. Het is bijna een vanzelfsprekendheid dat Skoda naarstig werkt aan een elektrische stadswagen die zijn DNA deelt met een nieuw kleintje bij Volkswagen (ID.2?) en Seat (Ibiza?). Ben je nu nog op zoek naar een compacte stationwagen, dan is er evenwel goed nieuws, want van wat we begrijpen zal Skoda de uitgaande Fabia Combi nog zo lang mogelijk in het leven houden. Volgens geruchten zelfs tot eind volgend jaar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie