Amos Safarista is Lancia Delta voor de wildernis (2021)

Automobili Amos Safarista 2021

Automobili Amos maakte eerder al furore met zijn Futurista en voegt nu de Safarista aan zijn gamma toe. De bekende restomod van de Lancia Delta Integrale ruilt daarbij het tarmac in voor ijs, grind en modder.

We kennen Automobili Amos al van de Futurista, een restomod op basis van de Lancia Delta Integrale die de iconische auto transformeerde in een vederlicht, krachtig, driedeurs juweeltje. Daarvan zou het Italiaanse bedrijf er slechts 20 produceren, en nu die bijna allemaal afgewerkt zijn is het tijd voor een tweede projectje: de Safarista.

Rallymonster

Daarbij houdt Automobili Amos vast aan de gewoonlijke basis van de Lancia Delta Integrale maar stomen ze de auto deze keer klaar voor de wildernis. Het design baseert zich volgens de ontwerpers op het principe van “functie boven vorm”, waardoor de auto er onvermijdelijk gaat uitzien als een rallymonster uit de jaren ’80. De Safarista staat aanzienlijk hoger op zijn poten dan zijn voorganger en krijgt binnenin een rolkooi en twee kuipstoelen met 4- of 5-puntsgordels. Onderhuids blijft de opgevoerde motor met 335 pk behouden, maar voor de gelegenheid krijg je wel een hydraulische handrem mee voor ouderwetse rally-drifts.

Automobili Amos Safarista 2021 interieur

Met een prijskaartje van zo’n 300.000 euro was de Futurista al geen koopje, maar deze Safarista doet daar nog een schepje bovenop. Je moet er maar liefst 570.000 euro voor over hebben — en dan is de donorauto nog niet inbegrepen. Eerst zal je dus al moeten sparen om een originele Lancia Delta Integrale 16V op de kop te tikken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws