Skoda Fabia Monte Carlo: Trainingspak voor kleine Skoda (2022)

Skoda Fabia Monte Carlo

Vorig jaar introduceerde Skoda haar nieuwe generatie Fabia. Dit jaar krijgt de kleine hatchback van het Tsjechische merk een sportief plunje aangemeten. Jep, de Fabia Monte Carlo is terug van weggeweest!

Snuister je er de line-up van Skoda op na voor sportieve opsmuk, dan zal je opmerken dat het Tsjechische merk twee benamingen hanteert. Zo is er enerzijds "Sportline" voor rakkers zoals de Octavia, Enyaq en Kodiaq, terwijl rekels zoals de Kamiq, Scala en Fabia beroep doen op de Monte Carlo-benaming. Die laatste, de gloednieuwe Fabia, had tot nog toe geen sportieve uitvoering. Geen vrees, Fabia Monte Carlo is terug van weggeweest!

Meer show, basis go

De nieuwe Fabia Monte Carlo is uiteraard geen grote verrassing. Want net zoals voordien pretendeert de uitvoering net wat sportiever te zijn dan zijn broeders. Al gaat het dan uiteraard over uiterlijk opsmuk. Zwarte accenten, stoerdere velgen, fake carbon in het interieur en elementen uitgevoerd in leder.

Skoda Fabia Monte Carlo

Wie hoopte op een vermogenswinst is er aan voor de moeite. Want in tegenstelling tot de Fabia RS van weleer blijft de Monte Carlo vasthouden aan de standaard motoren. Denk dan aan een 110 pk sterke 1-liter driecilinder in zijn krachtigste configuratie. Al staat er op de internationale markt ook nog een 1.5 viercilinder turbobenzine op de lijsten met 150 pk. Of die naar België komt om deze Monte Carlo te vieren is nog niet geweten.

Skoda Fabia Monte Carlo

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws