Officieel: Ford Mustang CS (California Special) brengt streepje zon naar Europa (2022)

Ford Mustang California Special

Ford introduceert een nieuw variant van haar Mustang voor de Europese markt. Die Mustang SC (California Special) komt naast de GT en Mach 1 te staan en is exclusief beschikbaar als cabrio. Voorin een 450 pk sterke 5-liter V8, achteraan een sperdifferentieel. Als het dak er dan toch af moet...

Op dit moment verkoopt Ford twee smaken van haar Mustang, de GT en Mach 1. Die laatste variant kan je enkel bestellen als coupe, waardoor er nog wat ruimte was voor een speciale variant van de cabrio. Die komt nu in de vorm van de Mustang California Special.

Zonnebaden

Net zoals de Mach 1 de coupevariant wat aandikt doet de California Special hetzelfde voor de cabrioversie van de Mustang. Te beginnen met het uiterlijk. Zo krijgt de California Special een unieke invulling van de grille met GT/CS-badge. Een forse splitter vooraan maken de California Special stoerder/ minder verkeersdrempel vriendelijk. 19-duims velgen, specifieke striping op de flank en een GT/CS-logo centraal achteraan maken het plaatje af. Als klant krijg je de keuze uit 9 lakkleuren.

Ford Mustang California Special

Binnenin hangt Ford ook met trots het California Special-logo op het dashboard aan de passagierskant. Verder laat het interieur zich typeren door aluminium op het dashboard, een 8-duims infotainmentscherm en verwarmde & geventileerde stoelen. Voorin tekent de gekende 5-liter V8 benzine present. Die levert ook in deze GT/CS 450 pk en 530 Nm.

Ford Mustang California Special

Een manuele zesbak is standaard, een tientrapsautomaat is optioneel. Standaard wordt elke GT/CS uitgerust met een sperdifferentieel op de achteras, het MagnaRide-systeem voor de ophanging is optioneel. Zonder twijfel een gigantische brok plezier, deze Mustang California Special... maar met de huidige benzineprijzen...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws