Onthuld: Alfa Romeo Tonale vanaf 34.000 euro

Alfa Romeo Tonale

Het gebeurt niet alle dagen dat Alfa Romeo een nieuw model onthult. Sterker nog, de laatste revelatie was de Stelvio, nu zoetjesaan vijf jaar geleden. Genoeg reden dus om de Tonale wat extra aandacht te geven, het model dat de toekomst van Alfa Romeo inluidt.

De ontwikkeling van de Tonale verliep in een stormachtige fase bij Alfa Romeo. Halfweg de ontwikkeling ging het merk samen met moederbedrijf FCA op in Stellantis, waardoor er op managementniveau één en ander wijzigde. Ook over de Tonale was wat te zeggen, waardoor de uiteindelijke lancering van het productieklare model nog werd uitgesteld om de actieradius van de plug-in hybride versie te kunnen verbeteren.

plug-in power

Dat lees je goed, de Alfa Romeo Tonale komt er ook als plug-in hybride. Geen flauwe 48V-toevoeging dus, maar een heuse bestekkerde hybride met liefst 275 pk uit een 1.3 benzinemotor en een 15,5 kWh accu. Daarmee moet volgens Alfa Romeo volledig elektrisch tot 80 kilometer gereden kunnen worden. Toegegeven, de 48V-versie is er ook, gecombineerd met een benzinemotor van 130 of 160 pk. Wie écht wil, kan nog dieselen met de 1.6 MultiJet met 130 pk en een zestrapsautomaat.

Alfa Romeo Tonale vanaf 34.000 euro

knipogen in tre più tre

Opvallend zijn de design cue's in de koplampen. Wie goed zoekt, ziet de quadrifoglio in een hoekje zitten. Alfa knipoogt naar het verleden door vooraan de 3+3 koplampen te plaatsen en achteraan Brera-gewijs de achterlichten door te trekken doorheen het logo en ook de velgen zijn een nieuwe interpretatie van de knappe Alfa-velgen.

Alfa Romeo Tonale

Alfa biedt ook de inzittenden wat wils. Zo is er een dashboard dat werd overgenomen van de Stelvio met een aantal moderne aanpassingen. Tegenwoordig wordt niet alleen Android Auto/Apple CarPlay ondersteund maar ook Amazon Alexa kan erbij worden geroepen. De bedoeling daarbij kan zijn dat de auto dienst doet als pakjesontvanger. Moet lukken, met een bagageruim dat tussen de 500 en 1.500 liter groot is, afhankelijk van de zetelopstellingen. Als gimmick geeft het merk onderhouds- en herstellingshistoriek mee op een NFT, een Non-Fungible Token.

speciale starteditie

Alfa Romeo stelde ons de Tonale voor in het leasing-grijs als de "Edizione Speciale", een soort lanceringseditie. De echte basisprijs van de Tonale is met echter een stukje lager volgens de Alfa Romeo's. Binnenkort maken ze de definitieve prijzen bekend. Vanaf midden juni is de wagen te bestellen, in het najaar zullen we hem bij de dealers zien. De PHEV komt tegen het einde van het jaar, daarvoor zijn ze bij Alfa Romeo in Brussel ook nog een Belgische prijs aan het berekenen.

Alfa Romeo Tonale

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws