Elektrische Subaru Solterra krijgt prijskaartje (2022)

Subaru Solterra prijs 2022

De tweeling van de Toyota bZ4X en de Subaru Solterra is compleet, want ook die laatste krijgt nu een Belgische prijs opgespeld. Daaruit blijkt dat de Subaru in zijn basisversie meer gaat kosten, al krijg je daarvoor ook aanzienlijk meer in ruil.

Vorig jaar kwam Toyota met zijn eerste toegewijde elektrische auto naar buiten, en iets later deed Subaru hetzelfde. Nét hetzelfde, want de auto’s die beide constructeurs voorstelden waren in nauwe samenwerking ontwikkeld en dat was er meteen aan te zien. Zo waren de bZ4X en de Solterra zowel boven- als onderhuids zo goed als identiek, al kan je de Subaru-versie alleen krijgen met vierwielaandrijving — zoals de traditie het voorschrijft. Dat drukt natuurlijk zijn stempel op het prijskaartje.

Goedkopere vierwielaandrijver

Zo moet je voor een Subaru Solterra minstens 55.745 euro over hebben, waarmee hij een kleine 6.000 euro duurder wordt dan de goedkoopste Toyota bZ4X. Die beschikt dan wel over een enkele elektromotor op de vooras met 204 pk, terwijl de Subaru meteen twee elektromotoren meekrijgt voor vierwielaandrijving en in totaal 218 pk. Dat is dan ook de enige aandrijflijn die je op je Solterra kan bestellen, en die wordt gekoppeld aan een accupakket van 71,4 kWh. Daarmee moet je volgens de Japanners tot 466 kilometer ver komen op één lading stroom. Wil je trouwens dezelfde twee motoren op je Toyota, dan ben je minstens 60.955 euro kwijt aangezien zij deze aandrijflijn niet aanbieden op de basisversie.

Subaru Solterra prijs 2022

Bij Subaru doen ze dat dus wel, en daarnaast kan je ook kiezen uit twee hogere uitrustingsniveaus: Sky Package en Two-Tone Package. De individuele prijzen geeft Subaru daarvoor nog niet vrij, maar zelfs de basisversie zou meteen knap uitgerust moeten zijn met bijvoorbeeld een warmtepomp, 18-inchvelgen, stoelverwarming vooraan en het gewoonlijke bataljon aan veiligheidssystemen paraat. Het orderboekje is sinds vandaag geopend, en zij die de sprong wagen zouden hun Solterra al vanaf juli aan hun wallbox kunnen hangen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws