Nieuwe BMW M3 Touring trekt blik M Performance-onderdelen open

BMW M3 Touring M Performance parts 2022

Je kunt er donder op zeggen: meteen nadat het doek van een nieuw topmodel gaat, introduceert BMW de M Performance-catalogus. Dat is ook het geval bij de nieuwe M3 Touring, die niet alleen visuele opsmuk krijgt, maar ook chassisonderdelen die het rijgedrag nog verder aanscherpen.

Geen M3 Touring zonder M Performance-onderdelen dus, en daarvoor tapt BMW uit het vertrouwde vaatje. Te beginnen met extra componenten voor de voorbumper, zoals een splitter en canards in plastic dat met koolstofvezel werd versterkt (CFRP). In profiel krijgen de air breathers en de spiegelkappen een CFRP-laagje, terwijl achteraan de diffusor en dakspoiler dezelfde behandeling ondergaan.

BMW M3 Touring M Performance parts 2022

Gecentraliseerde uitlaat

Over de diffusor gesproken: je kunt niet om de centrale uitlaat met vier uitlaatpijpen heen. De titanium uitlaatlijn is niet alleen – nu ja – esthetisch – maar voegt ook extra karakter toe aan de soundtrack en bespaart enkele kilo’s. Verder zijn er functionele aanpassingen in de vorm van een sportophanging die in de hoogte verstelbaar is (al zorgt de schroefset sowieso voor een lager zwaartepunt en minder koetswerkrol), aangepaste remblokken en gesmede velgen. Ofwel ga je voor de combinatie van 19 duim vooraan en 20 duim achteraan, ofwel voor de combo 20 duim vooraan en 21 duim achteraan.

BMW M3 Touring M Performance parts 2022

Ook binnenin trekken de M Performance-accessoires de carbonsfeer door. Inzetstukken in openporig mat koolstofvezel worden gecombineerd met alcantara. Dat is ook het geval voor de sportzetels: de achterkant van de hoofdsteunen krijgt een laagje in koolstofvezel, de rugleunig is dan weer bekleed met alcantara. De centrale armsteun in alcantara en de ledprojectors op de portieren zetten de kers op de M Performance-taart.

BMW M3 Touring M Performance parts 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws