Porsche 911 "Sally Special" bracht 3.6 miljoen euro op voor goed doel

Porsche 911 Sally Special 2022

Om jonge meisjes een hart onder de riem te steken en om de Oekraïense vluchtelingen te helpen hebben Porsche en Pixar een unieke auto geveild. Die 911 "Sally Special" bracht een indrukwekkende 3.6 miljoen euro op. De eigenaar krijgt een one-off 911 die inspiratie haalt uit personage Sally van de populaire kinderfilm Cars.

Tijdens Pebble Beach (hét meest decadente Autofeestje in Noord-Amerika) vindt er naar jaarlijkse gewoonte ook een grootschalige veiling plaats van RM Sotheby's op de Monterey Car Week. Daar gaan niet enkel peperdure classics onder de hamer, er is ook plaats voor unieke moderne voertuigen. Neem nu deze Porsche 911 "Sally Special", een moderne 911 GTS die stijlkenmerken krijgt van het Cars-personage Sally.

Met tribal-tattoo!

Nee, de gigantische ogen op de voorruit vonden spijtig genoeg niet hun weg naar deze one-off. Wel spoot Porsche de 911 "sally Special" in een uniek gecreëerde lakkleur met de toepasselijke naam "Sally Blue". Ook de velgen zijn uniek voor deze 911 en knipogen naar de Turbo-velgen van weleer. Geef toe, ze staan voorbeeldig onder de moderne 911. Aan kleine easter eggs dan weer geen gebrek. Zo krijgt de moderne 911 een tribal-tattoo verstopt onder de actieve spoiler. Een knipoog naar de tattoo die ook Sally in de Cars-film droeg. Daarnaast krijgen de ventieldopjes van de banden het Cars-logo, krijg je een Kachow knop op het stuur en zijn er een eindeloze stroom aan kleine knipogen. Het interieur krijgt dan weer een kleine tekening van de Sally aan de passagierskant op het dashboard.

Porsche 911 Sally Special 2022

Het resultaat? Een auto die - uiteraard - niet zo hard verschilt van een reguliere 911 GTS maar wel fors wat geld in het laatje moest brengen voor het goede doel. De uiteindelijke eigenaar hield zich dan ook niet in, want hij had 3.6 miljoen euro veil voor deze Sally Special. Dat geld gaat integraal naar twee verschillende doelen: Girls Inc. - dat de belangen van vrouwen behartigt - en USA for UNHCR, een organisatie dat zich ontfermt over vluchtelingen en onder meer de ondertussen 6.2 miljoen Oekraïense probeert te helpen.

Porsche 911 Sally Special 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws