Volgende Ford Mustang in september vanonder doek

Ford Mustang 7th gen info

Binnen minder dan een maand tijd zal Ford haar alweer zevende generatie van de Mustang het toneel op laten galopperen. Die nieuweling wordt op 14 september onthuld en zal gewoon nog verschijnen met een stevige V8. Want there's no replacement for displacement! Nu ja, drukvoeding en elektrokracht natuurlijk...

Eerlijk is eerlijk, we waren 'm een beetje uit het oog verloren, die volgende generatie Mustang. Want hoewel er al plaatjes circuleren van de opvolger voor de auto die zichzelf al 7 jaar op rij mag kronen als meest verkochte sportwagen ter wereld, hadden we niet door dat een lancering zo nakend was. Wel dus. Want al op 14 september (2022) zal Ford het doek trekken van de alweer zevende generatie Mustang. Wat we daar al over hebben horen waaien?

Evolutie, geen revolutie

Hoewel de wereld serieus veranderd is sinds de huidige Mustang in 2015 het levenslicht zag, belooft de nieuwe generatie niet té ver van het originele receptuur te varen. Tenslotte, daar heeft Ford haar elektrische SUV Mustang Mach-e al voor. Daardoor zal je de nieuwe Mustang nog steeds kunnen krijgen met een manuele zesbak of tientrapsautomaat én tekent uiteraard een stevige V8 present. Belangrijk nieuws, want opperrivaal Dodge Challenger verliest bij zijn nieuwe generatie hoogstwaarschijnlijk die V8.

Ford Mustang 7th gen info

Over de V8 voorin de Mustang is het laatste woord nog niet gezegd. Want hoewel het logisch is om de gekende atmosferische 5-liter V8 te gebruiken van het huidige model, doet de roddel de ronde dat Ford dat blok zal inwisselen voor een nieuwe V8 die ook gebruikt zal worden voor de F-150. De motor van een gigantische pick-up voorin de Mustang dus. Al kan het nog straffer: want die V8 zou naar verluidt een gigantische 6.8-liter groot zijn. Let wel, op dit moment gaat het vooral over geruchten. De 2.3-liter viercilinder turbobenzine keert uiteraard ook terug. Een blok dat het trouwens bij momenten beter deed dan de V8 in Amerika qua verkoop.

Kleine visuele update

Uiterlijk zal de zevende generatie Mustang grotendeels de fundamenten van de huidige Mustang overnemen. Al zullen voor- en achterkant herwerkt worden voor een modernere uitstraling. Gelekte plaatjes tonen alvast een meer serieuzere blik vooraan. Of de Mustang nog naar onze contreien komt is nog maar de vraag. De meest populaire sportwagen kent namelijk een spotgoedkoop prijskaartje in de VS maar wordt daar taxaties in Europa wat gemuilkorfd. Op 14 september weten we alvast of de zevende generatie wederom voor Europa is. Wij branden alvast al een kaarsje...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws