BMW en Mini gaan Vegan vanaf 2023

BMW Vegan interieur Mini

Berg die bockwurst en pork pie al maar op, want vanaf 2023 zullen BMW en Mini klanten de keuze geven voor een "vegan" interieur. Daarmee willen beide merken hun ecologische voetafdruk verder terugdringen en inspelen op een steeds grotere vraag van klanten.

BMW en Mini gaan vegan! Toch in het interieur alleszins. Want per volgend jaar (2023) kan je naast stof, leder en kunstleder ook een vegan interieur aanvinken op je nieuwe auto. Ga je voor zo'n vegan-interieur, dan weet je meteen dat je stuurwiel 85% minder CO2-uitstoot heeft gekost dan een klassiek lederen stuur. Geen mop.

99% vegan...

Maar wacht even, heeft BMW al geen "vegan interieurs"? Want je kan toch BMW's krijgen met stoffen stoeltjes of het synthetische Sensatec? Correct! Al gaat BMW nog een stapje verder voor haar vegan oplossing. Zo wordt ook het stuurwiel (dat vaak nog van leder is) vervaardigd uit synthetische materialen. Volgens BMW en dochterbedrijf Mini bestaat zo'n "vegan interieur" nog maar voor 1% uit dierlijke materialen. Het gaat dan over zaken die je niet meteen kan zien. Denk maar aan talg, gelatine en lanoline voor de bescherming van dashboard en gelakte onderdelen.

BMW Vegan interieur Mini

BMW Group is - net zoals andere automerken - al langer werk aan het maken van een kleinere ecologische voetafdruk. Door bijvoorbeeld vloermatten simpelweg uit 1 materiaal te maken zijn ze makkelijkere te recycleren en stoot de BMW Group op jaarbasis 23.000 ton minder CO2-uit en weet het 1.600 ton minder afval te produceren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws