Officieel: Jeep Avenger is gloednieuwe EV met 400 km range (2022)

Jeep Avenger 2023 belgie info

Jeep brengt volgend jaar haar eerste elektrische auto op de markt. Die gaat door het levens als Avenger, krijgt een gloednieuwe platform van de Stellantis-groep en pronkt met een range van 400 kilometer.

Als zelfs offroadspecialist Jeep volop de kaart van de EV trekt, dan weet je dat er een serieuze shift gaande is in de autosector. Eén van de meest populaire Amerikaanse merken zal tegen 2025 vier volledig elektrische voertuigen lanceren en wil tegen 2030 een 100% elektrisch merk zijn in Europa. De voor Europa ontwikkelde Avenger mag volgend jaar al het startschot geven.

100% nieuw

Toegegeven, met een naam als Avenger kan er al weinig fouts gaan. Al mag ook het uiterlijk van Jeeps nieuweling er zijn. Hij neemt het lijnenspel van de Compass over maar giet er zijn eigen sausje over. Ga echter niet denken dat deze Avenger een verbouwde Compass is, want hij is wel degelijk 100% nieuw. Niet enkel visueel, ook onderhuids.

Jeep Avenger 2023 belgie info

Zo is deze Avenger waarschijnlijk het eerste product van de gehele Stellantis-groep die uit mag pakken met het nieuw ontwikkelde STLA-platform. Dat platform is, in tegenstelling tot het E-CMP-platform onder de huidige Peugeot e-2008 en Opel Mokka-e, volstrekt ontwikkeld voor elektrische auto's. Waardoor Jeep in één klap uitsluit dat er van deze Avenger een versie met verbrandingsmotor onder de kap zal komen.

400 km range

Over de specs blijft Jeep evenwel nog geheimzinnig. Al heeft dat er mee te maken dat het Amerikaanse merk groots wil uitpakken met haar Avenger tijdens het autosalon van Parijs op 17 oktober. Nog een dikke maand wachten dus op alle info over deze Avenger die in 2023 op de markt komt.

Jeep Avenger 2023 belgie info

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
James Speytebroodt 20:21
afbeelding van James Speytebroodt

Mooi kleur eerst en vooral, maar echt een aantrekkelijke autotje, verdient ECHT een succesvolle carriere tegemoet

GlennDC 20:19
afbeelding van GlennDC

Hmm geen klacht van Dodge? Was de Avenger niet indertijd een speciaal voor Europa geïntroduceerde sedan?

Polle 08:16
afbeelding van Polle

Amerikaans, Amerikaans...
Dit is toch een Fiat ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws