Renault 5 trekt raceplunje aan voor 50ste verjaardag

Renault R5 concept EV Racing

Dat Renault niet vies is van een portie nostalgie bewijst het dit jaar met de 50ste verjaardag van de iconische R5. Na een verfijnde restomod in de vorm van de R5 Diamant, trekt het later deze maand de kaart van sportiviteit. Extreme sportiviteit...

Van brave stadswagen tot stoere racemachine (R5 Turbo iemand?), de Renault R5 is er eentje van veel gezichten. Dat beseffen ze bij Renault ook maar al te goed. Waardoor ze op 22 september het sportieve verleden van de Renault 5 willen vieren. Met een - op dit moment nog - naamloze concept die uit mag pakken met absurde spoilers. Kijk, zo hebben we onze concepts graag.

R5 Turb-EV?

Heel veel is er nog niet geweten over deze auto. Buiten dat hij 100% elektrisch is, niet vies is van verbrede spatborden en dito spoilers én geïnspireerd is door de gamingwereld. Het Franse merk droomt trouwens al langer van een elektrische hot hatch, dus dit zou het ideale excuus zijn om nog eens af te tasten hoe het publiek er voor open staat.

Renault R5 concept EV Racing

Het is trouwens niet toevallig dat Renault zoveel nadruk legt op de verjaardag van de R5. In 2024 zal submerk Alpine namelijk een reïncarnatie van de R5 lanceren, maar dan met een 100% elektrische aandrijflijn. Mensen nu al warm maken met een portie nostalgie... en in 2024 de vruchten daarvan plukken. We hebben je door, Renault.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws