Peugeot wil de breedste hebben: vanaf 2023 het grootste elektrisch aanbod in Europa

Peugeot line-up electric

Peugeot klopt zichzelf op de borst dat het vanaf 2023 het breedste elektrisch gamma in Europa zal hebben. Daarbij gaat het niet enkel over auto's maar ook over elektrische fietsen, bestelwagens, e-scooters en - uiteraard - een supercar!

In het eerste deel van 2023 zal Peugeot maar liefst 24 elektrische voertuigen aanbieden in Europa. Let wel, het gaat hier hoegenaamd niet over elektrische auto's alleen. Peugeot bouwt namelijk ook bestelwagens, e-scooters en fietsen en maakt van de gelegenheid gebruik om te stoefen met de breedste van Europa. Nu ja, het breedste gamma in Europa.

Van waterstof tot elektrostof

Hoe dan ook, ere wie ere toekomt. Want volgen we Peugeots telling even, dan biedt het merk per 2023 maar liefst 11 volledig elektrische voertuigen aan. Meer nog, amper 2 daarvan zijn geen voertuig met vier wielen. Het gaat dan over een e-Scooter en een elektrische fiets. De Expert op waterstof tellen we trouwens niet mee als volledig elektrisch voertuig, ook al heeft die in essentie elektromotoren aan boord.

Peugeot line-up electric

Stappen we verder naar het gamma van de hybrides, dan heeft Peugeot amper 2 modellen in haar line-up staan, de 3008 en 5008. Plug-inhybrides heeft het Franse merk des te meer. Met de komst van de 408 plug-in komt dat aanbod op 9 stuks te liggen. Straatlegale supercar 9X8 brengt die teller tot 10 stuks. We moeten alvast toegeven, op dit moment kennen we geen andere constructeur die zowel een elektrische fiets, als een plug-insupercar en een bestelbus op waterstof aan de man brengt. Dus Peugeot, je hebt inderdaad de breedste. En nu werk maken van een volledig elektrische 508?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws