Officieel: Skoda Enyaq SUV voortaan ook als RS (2022)

Skoda Enyaq RS SUV info belgie

De Enyaq Coupé kreeg eerder al een RS-kuur, nu volgt ook de Enyaq SUV. Die krijgt als RS net zoals bij broeder Coupé de beschikking over een systeemvermogen van 299 pk, vierwielaandrijving en desgewenst een specifieke - maar niet bijster mooie - groene lakkleur.

Begin deze maand publiceerden we nog onze rijtest en video van de Skoda Enyaq Coupe RS. Een auto waarvan wij het gevoel hadden dat hij beter zou zijn als meer klassiek gelijnde Enyaq SUV. En kijk, Skoda heeft zowaar geluisterd! En lanceert nu de Enyaq RS zonder coupé-plunje.

Fluohesje nodig?

Visueel is die Enyaq RS alvast geen verrassing. Zo neemt hij het extra strookje plastiek op de voorbumper, de standaard lichtgevende grille, RS-logo op de flank en doorlopende reflectorstrip op de bips over van zijn coupébroeder. Ook de specifieke 20 tot max 21-duims velgen maken de oversteek naar deze RS-SUV. Net zoals het optionele Mamba Green, een lakkleurtje dat je Enyaq uitdost met een soort van fluohesje. Nu zijn we de eersten om veiligheid te promoten maar een sportieveling met fluohesje... dat ziet er toch altijd wat knullig uit, niet?

Skoda Enyaq RS SUV info belgie

Binnen steekt Skoda de Enyaq RS in een sportief jasje, met comfortabele sportstoelen vooraan en groen stiksel rondom. Verder wijkt het interieur niet al te veel af van de klassieke Enyaq. Gelukkig, want daardoor blijft de indrukwekkende ruimte behouden!

RS-light?

De specs dan? Deze Enyaq RS SUV mag net zoals de Enyaq RS Coupé beroep doen op 2 elektromotoren, één op elke as. Daardoor heeft de Enyaq vierwielaandrijving en een systeemvermogen van 299 pk en 460 Nm koppel. Om dat maximale vermogen uit de Enayq RS te puren hangen wel enkele voorwaarden vast. Zo moet de batterij op temperatuur zijn, niet onder een bepaald laadvolume gaan én kan dat vermogen maximaal 30 seconden aangeboden worden. Nu goed, met een sprint van 6.5 seconden naar de honderd en een top van 180 km/u heb je heus geen 30 seconden nodig om de topsnelheid aan te tikken. De accu is 77 kWh groot (netto) en valt op te laden aan maximaal 135 kW (DC) en 11 kW (AC).

Skoda Enyaq RS SUV info belgie

Rest wel de vraag waarom je deze Enyaq RS boven een Enyaq 80X met vierwielaandrijving, 266 pk en een sprint naar de honderd van 6.9 seconden zou kiezen. Die is marginaal trager maar hoogstwaarschijnlijk wel een serieuze duit goedkoper. Nu goed, meer keuze maar vreugde, nietwaar?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws