Officieel: nieuwe Ford Ranger Raptor debuteert met fors meer benzinevermogen (2022)

Ford Range Raptor belgie europa

Ford is klaar met de Raptor-afgeleide van de eind vorig jaar nieuw voorgestelde Ranger. Die nieuwe generatie Ranger Raptor wisselt bij zijn lancering de 2-liter diesel in voor een twinturbo 3-liter V6 benzine met 292 pk en 491 Nm koppel. Nu praten we, Ford.

We waren niet boos toen Ford de Raptor-versie van de vorige generatie Ranger voorstelde, gewoon wat teleurgesteld. Want krijg je in Amerika nog een beestige V8 in de F-150 Raptor, dan moest kleine broer Ranger Raptor het rooien met een 213 pk sterke 2-liter viercilinder diesel. Niet mis maar ook niet "wauw". Ford lijkt nu te hebben geluisterd met de nieuwe tweede generatie.

Vaarwel diesel, we gaan je (niet) missen

De nieuwe generatie Ranger Raptor neemt namelijk (tijdelijk) afscheid van die 2-liter viercilinder turbodiesel. In de plaats komt er een lean mean 3-liter twinturbo V6 benzine. Kijk, dat klinkt al een stuk meer American! Een motorblok dat maar liefst 292 pk en 491 Nm koppel naar de vier wielen mag sturen. Vergezeld van een meer uitgesproken uitlaatgeluid via 4 (!) verschillende modi voor die uitlaat. Saillant detail: op de internationale markt mag diezelfde V6 een straffere 392 pk en 583 Nm koppel leveren in de Range Raptor. Bedankt, Europa.

Ford Range Raptor belgie europa

De benzinemotor zal trouwens niet de enige keuze zijn in de Ranger Raptor, want jawel, Ford zal ook de 2-liter viercilinder diesel herintroduceren op een later tijdstip voor de Europese markt. Kwestie van die verstokte dieselrijder te kunnen paaien. Of die significante veranderingen ondergaat of zijn vermogen van 213 pk en 500 Nm koppel overhevelt is momenteel nog niet geweten.

Technische update

Belangrijker dan de motor zijn misschien wel de offroadprestaties van deze Ranger Raptor. Net zoals voordien wordt de ophanging duchtig onder handen genomen. Met aluminium wieldraagarmen, een fors verhoogde veerweg, aangepaste achterophanging en 2.5 inch dempers van Fox. Combineer die componenten aan Fords vierwielaandrijving, offroadbanden, automaat met 10 trappen en maar liefst 7 (!) rijmodi en je moet al moeite doen om vast te rijden met deze Range Raptor.

Ford Range Raptor belgie europa

Visueel kan je kiezen uit zeven verschillende lakkleuren en wordt de Range Raptor opgeleukt met stoere accenten. Vooral de grille met FORD-letters en 17-duims velgen laten de Ranger Raptor er een stuk heftiger uit zien. De eerste exemplaren van deze Ranger Raptor zouden nu al onderweg zijn naar Europese klanten. Net op tijd voor de winter lijkt ons!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws