Mama Mia: Ferrari stopt bestellingen Purosangue SUV... omdat wachttijden oplopen tot 2 jaar

Ferrari Purosangue 2022 Order stop

Of de markt wel klaar is voor een SUV van Ferrari? De verkoopcijfers van de pas twee maand geleden onthulde Purosangue bewijzen alvast van wel. Het Italiaanse merk moet de verkoop opschorten omdat de levertermijn nu al oploopt tot 2 jaar.

Dat de wereld officieel SUV-gek is wordt nog maar eens bewezen. Want Ferrari heeft nog maar net in september haar eerste SUV onthuld, de Purosangue, en moet nu al terug de orderboeken sluiten. Niet door een absoluut gebrek aan geïnteresseerden, integendeel, wel door het feit dat er zo veel bestellingen werden geplaatst dat de wachttijden voor de performante SUV oplopen tot 2 jaar. Slik.

Bedankt, 2013

Hoewel Ferrari zelf het nieuws nog niet officieel heeft bevestigd, hebben verschillende hoge piefen van het merk al laten weten dat de orderboeken tijdelijk "gesloten" zijn. Straffer nog, al een paar dagen na de onthulling in september voelde Ferrari de nood om de bestellingen te temperen. En dat heeft allemaal te maken met een beslissing genomen in 2013.

Ferrari Purosangue 2022 Order stop

Niet dat Ferrari toen al de SUV-gekte had voorspeld, wel besloot het Italiaanse merk toen dat het in haar eigen voordeel was om haar jaarlijkse productie te limiteren. Waar merken zoals bijvoorbeeld Lamborghini geen plafond qua productie vooropstellen - en dus en masse de Urus blijft produceren -, wil Ferrari haar exclusiviteit behouden. Daardoor zal het merk jaarlijks maximaal 10.000 auto's bouwen. Hoewel Ferrari dus een stuk meer SUV's in elkaar kan schroeven, besluit het dat niet te doen.

Exclusieve marge

Het voordeel van Ferrari's beslissing is dat het inderdaad kan teren op die exclusiviteit. Een Ferrari krijg je niet zomaar vast waardoor het Italiaanse merk zonder verpinken exuberante prijzen op zijn modellen kan kleven. Zo is de Purosangue met een vanafprijs van 390.000 euro fors duurder dan een Lamborghini Urus met een vanafprijs van 227.000 euro. Toch hield dat klanten niet tegen.

Ferrari Purosangue 2022 Order stop

Voor dat geld krijgen die klanten Ferrari's eerste SUV, meteen met een 725 pk sterke atmosferische V12 voorin. Met een relatief kleine koffer en vier zitplaatsen is dit zeker niet 's werelds meest praktische SUV. Al zegt iets ons dat klanten daar niet meteen van wakker liggen. Die wachttijd van twee jaar daarentegen... Kijk, ook de rijken der aarde hebben zo hun problemen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
andre123 18:16
afbeelding van andre123

ja ik weet het,ik val in herhaling,maar het blijft vreselijk degoutant,te merken dat sommigen zoveel geld teveel hebben terwijl anderen sterven van honger dorst kou en door dictators gesteund door mensen met veel geld........................
en dat heeft niks van jalouzie te maken.

Tom 22:23
afbeelding van Tom

Hou toch eens op met dergelijke onnozele reacties.
Elkeen doet toch wat hij zelf wil met zijn centen ?
En denk je nu echt dat er minder honger, dorst en kou zal zijn in de wereld als rijke mensen geen Ferrari's meer kopen ?

andre123 13:14
afbeelding van andre123

INDERDAAD ELKEEN DOET WAT HIJ WIL,dus ik ook,als ik deze degoutante bedragen onnozel egoistisch en van de pot gerukt vind heb ik evenveel recht om dat te uiten dan rijke mensen die hun geld liever besteden aan dure prullen dan aan hun medemensen! alleen egoisten snappen dat niet,tot ze zelf........

this 13:41
afbeelding van this

Is dat niet lastig om autoliefhebber te zijn, waarvan de coolste wagens over het algemeen niet betaalbaar zijn door jan modaal, en zo afgunstig te zijn tegelijkertijd?

andre123 16:27
afbeelding van andre123

afgunstig?je snapt het echt niet he,of ben je echt zo dom en speel je het niet?
ik vind het gewoon degoutant (en niet alleen over auto's)wanneer mensen sterven in de kou zitten of geen dak boven hun hoofd hebben....moeilijker is het niet hoor.
trouwens,autofan kan je ook zijn zonder die degoutant hoge bedragen...sommige mensen zijn met weinig tevreden,anderen NOOIT.......

suskewiet 19:20
afbeelding van suskewiet

kan daar best inkomen in die gedachtengang.... maar het andere uiterste is dan weer het communisme, iedereen in een suzuki swiftje en dat heeft ondertussen ook al bewezen dat het niet alles is. Maar een beetje ertussenin dat lijkt helaas niet te bestaan, we zullen het er moeten mee doen :-)

this 16:27
afbeelding van this

Deze reactie laat alleen maar harder blijken dat het echt om afgunst gaat.
Ik gebruik bewust afgunst en niet jaloezie.
En voor de rest deel ik volledig Mathieu zijn mening. Je schrijft inderdaad heel regelmatig zo'n soort reacties met vaak een taalgebruik die niet erg prettig overkomt.

Mathieu 12:40
afbeelding van Mathieu

Andrei, het spijt me om het te moeten zeggen, maar ik vind uw taalgebruik om u mening te verkondigen niet echt passen op een autosite. Je hoeft me hier geen antwoord te geven (liefst niet, maar zoals je zegt, elkeen doet wat hij wil (in mijn ogen niet)), maar je doet dit héél regelmatig, en dat neemt het plezier af om zo'n site te bezoeken. Je kan dit gerust gaan doen op de Nederlandse autosite "Autoweek" daar doen ze dat ook.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws