Jetour Traveller is Chinese Defender on a budget

Jetour Traveller 2023 Europe

Jetour, een submerk van het Chinese Chery, heeft een nieuw model in haar range gelanceerd. Die vierwielaangedreven Traveller krijgt stoere looks, een rist verbrandingsmotoren, desgewenst 7 zitplaatsen én een startprijs van amper 20.402 euro. Eén klein probleem echter, de overstap naar Europa is nog niet voor meteen.

De Chinese automerken overspoelen het Europese vasteland. Waardoor het loont om de markt nauw in de gaten te houden. Eén van de weinige spelers die in West-Europa recent nog geen poging heeft gewaagd is Chery, een constructeur met desalniettemin 16 fabrieken wereldwijd en een jaarlijkse verkoop van een dikke 700.000 voertuigen. Het zustermerk Jetour kondigt nu een nieuw model aan, de Traveller.

Defender voor Dacia geld

Die Traveller wil zich alvast positioneren als de stoere offroader van het Jetour-gezelschap. Een gezelschap dat bestaat uit SUV's met klinkende namen zoals de Dashing, X70 en X90 Plus. Visueel keek de Traveller alvast met een half oog naar het design van de Land Rover Defender. Al kunnen we moeilijk van plagiaat spreken. Net zoals die Defender komt de Traveller er met een korte of lange wielbasis, 5 of 7 zitplaatsen en vierwielaandrijving. Onder de kap spreekt Jetour van 5 benzine- en 2 plug-inhybridemodellen. Daarbij baseert het merk zich op een motorenfamilie van 1.5- tot 2.0-liter groot.

Jetour Traveller 2023 Europe

Zoals je kan zien zijn dat cijfers die heus niet zouden misstaan op onze Belgische wegen. En ook het design kan de nodige klanten vinden. Al zeker als je gaat kijken naar de prijzen voor deze Jetour Traveller. Met een startprijs van amper 20.402 euro staat Europa erbij en kijkt het er naar. Oké, auto's die in Europa verkocht worden moeten wel uitgerust worden met een hoop extra veiligheidssoftware. Al kan je de vraag stellen of de eindgebruiker daar nu echt nood aan heeft. Momenteel verkoopt Jetour - buiten China - auto's in onder andere Egypte, Belarus en Oman. Binnenkort in België? Het zou ons stiekem niet eens verbazen.

Jetour Traveller 2023 Europe

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 19:44
afbeelding van Adriaan

Dit is toch echt het liefdeskind van een ford bronco en een defender hoor :D

victor 12:23
afbeelding van victor

laat maar komen; hoe rapper hoe liever!!!!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws