VW houdt voet bij stuk: Tegen 2026 EV onder de €25.000

Volkswagen ID.2 info

Vorig jaar deed Volkswagen zijn EV-strategie uit de doeken. Daarin werd er vooral met de spierballen gerold op het vlak van betaalbare EV's. Hoeveel blijft daar van over na een turbulent 2022? Wel, het Duitse concern houdt voet bij stuk: "tegen 2026 verkopen we een EV voor 25.000 euro."

Het was vandaag hoogmis voor aandeelhouders van Duitse autoconstructeurs. Want zowel BMW als Volkswagen hielden een schouderklopfestijn. Bij Volkswagen lag de focus op de gestegen winst in 2022 én werden de EV-plannen van het bedrijf extra onderstreept. Vooral de komst van een elektrische auto onder de 25.000 euro blijft een speerpunt bij het merk voor het volk.

Van ID.2 tot ID.7

First things first, tegen 2026 heeft Volkswagen de intentie om maar liefst 10 nieuwe elektrische modellen te gaan lanceren. Of in simpele wiskunde: ruwweg drie nieuwe modellen per jaar. Gekende inzendingen zijn de verlengde versie van de ID. Buzz, de facelift van de ID.3, de sportieve ID.3 GTX, vlaggenschip ID.7 en de ID.2. Vooral naar dat laatste model werd reikhalzend uitgekeken tijdens de aandeelhoudersvergadering vandaag. Want hoewel VW vorig jaar pochte met een prijs onder de 25.000 euro, kan het huidige wereldklimaat wel eens roet in het eten gooien.

Volkswagen ID Station break info

"Niets daarvan", aldus Volkswagen. Want het Duitse merk blijft op pad om de ID.2 in de markt te zetten met een prijs onder de 25.000 euro. Daarmee zou het elektrische broertje van de Polo amper duurder worden dan VW's kleinste. Al kan je natuurlijk ook de vraag stellen of de basisprijs van 22.600 euro voor een kale Polo tegenwoordig niet compleet van de pot is. Welke andere elektrische modellen Volkswagen trouwens nog in petto heeft? Een elektrisch alternatief voor de Passat Variant staat zonder twijfel ook op de planning, samen met een sportieve GTX-afgeleide.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie