Elektrische MG Cyberster vliegt straks naar Europa met deze vleugeldeuren (2023)

MG Cyberster 2023

MG heeft het doek eindelijk van zijn Cyberster laten glijden, de enige elektrische roadster van het moment. Cijfers krijgen we daarbij nog niet te horen, al heeft de Cyberster die niet nodig om indruk te maken. Wij krijgen het al warm genoeg bij het zien van die knotsgekke vleugeldeuren.

Je hebt het vast al gemerkt aan onze nieuwspagina: het Auto Shanghai-salon in China is begonnen. Dit is dus het moment bij uitstek voor fabrikanten om hun nieuwe giga-SUV’s te laten zien, al hebben de Chinezen ook verrassend Europees getint gerief te tonen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze Cyberster, en maak ons wijs dat die je niet plots doet terugdenken aan de tijd waarin MG nog een Britse sportwagenbouwer was…

Rustig, Tesla

De MG Cyberster is namelijk een lage tweezits cabrio, maar dat wisten we natuurlijk al langer dan vandaag. Zo toonde de fabrikant zelf al in 2021 een concept en verscheen de productieversie vorige week nog uitgebreid in beeld dankzij overenthousiaste Chinese ambtenaren. Diezelfde gladde neus en Union Jack-geïnspireerde achterlichten toont MG nu ook officieel aan de wereld, maar één kenmerk hadden we nog niet gezien. Of eerder: twee kenmerken, want de Cyberster krijgt een set vleugel- of zelfs vlinderdeuren die niet zouden misstaan op menig Lamborghini.

MG Cyberster 2023

Naast die Italianen waren de Amerikanen bij Tesla waarschijnlijk ook al naar hun patenten aan het zoeken, maar zij mogen voorlopig gerust zijn. De MG Cyberster lijkt namelijk geen soort Yoke-stuur mee te krijgen zoals Tesla’s Plaid-modellen, in tegenstelling tot wat een eerdere spionagefoto deed vermoeden. Ook de rest van de cabine ziet er trouwens best traditioneel uit, al moeten we wel ons best doen om er iets van te kunnen zien. MG geeft namelijk nog geen gedetailleerde beelden vrij van het interieur.

Zomer van 2024

Ook over de aandrijflijnen blijft het voorlopig stil in Brits China, waar ze alleen verklappen dat de Cyberster een ‘high-performance EV sports car’ wordt. Reken dus niet gewoon op een elektrische aandrijflijn, maar op een potente elektrische aandrijflijn. Dat lijkt ook echt het geval te worden want diezelfde Chinese ambtenaar die de foto’s lekte, plaatste ook meteen een setje cijfers in de database. Daaruit bleek dat er een achterwielaangedreven variant zou komen met 340 pk terwijl de vierwielaangedreven versie het tot wel 544 pk zou schoppen… in openlucht!

MG Cyberster 2023

MG moet deze cijfers dus nog bevestigen, al verwachten we dat we hierop niet al te lang meer zullen moeten wachten. De Cyberster moet namelijk nog dit jaar in de showrooms van thuisland China verschijnen, dus dan moet alles ook onderhuids op punt staan. Nadien waagt de elektrische roadster de oversteek naar Europa, waar wij hem vanaf de zomer van 2024 moeten kunnen kopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 17:41
afbeelding van Wim

laat maar komen

JL 10:09
afbeelding van JL

Voor de volledigheid: Tesla is ooit begonnen door een roadster te verkopen

Adriaan 10:59
afbeelding van Adriaan

Reserve your roadster, en dan moet je in totaal 50.000dollar als voorschot betalen. Dat komt toch wel heel dicht in de buurt van een auto aan te bieden voor verkoop lijkt me.

Joram 13:18
afbeelding van Joram

We begrijpen wat je bedoelt, Tesla had natuurlijk al een elektrische roadster in 2008. We hebben de intro wat verduidelijkt: we hebben het dus over de enige elektrische roadster op de huidige markt ;-)

Grt 23:19
afbeelding van Grt

Maar de Tesla was wel geen echte…was afgeleid van een Lotus

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws