Stop de persen, Mazda3 steekt in het nieuw! (2023)

Mazda mazda3 MY2024 info belgie

Mazda is klaar met een modeljaarupdate voor de Mazda3. Die MY2024 krijgt verbeterd infotainment, meer veiligheidsnufjes, enkele nieuwe kleuren en USB-C aansluitingen. De toekomst is nu...

Bij Mazda houden ze niet van uitgebreide facelifts. Wel vinden ze rust in het elk jaar bijpunten van de modellen. Dat is nu ook het geval voor de Mazda3 die vanaf deze zomer bij de dealer zal staan als Mazda3 MY2024. Inderdaad, een beetje verwarrend maar de updates lonen de moeite om je aankoop nog nét even uit te stellen.

Meer infotainment...

Om te beginnen introduceert Mazda twee nieuwe koetswerkkleuren voor de Mazda3. Het gaat dan over Zircon Sand en Ceramic White. Al blijven we er bij dat de Mazda3 het best bekt in het Soul Red Crystal. Andere nieuwigheden zal je niet meteen aan de buitenkant tegenkomen. Want de designers bogen zich vooral over het interieur.

Mazda mazda3 MY2024 info belgie

Dat interieur pakt uit met enkele functies die het leven van de inzittenden makkelijker moet maken. Zo groeit het infotainment tot 10,25 duim en staat het meer richting de chauffeur gedraaid. Android Auto en Apple Carplay kunnen bovendien draadloos connecteren. Alle USB-A aansluitingen worden dan weer ingewisseld voor USB-C poorten. Daardoor kan je sneller toestellen opladen. Of je kan je smartphone gewoon bovenop het draadloos oplaadsysteem leggen.

Meer veiligheid...

Minder opvallend, tot je het nodig hebt, zijn de verbeterde veiligheidssystemen. Zo is er het nieuwe Distracted Driver Alert, een verbeterd autonoom remsysteem voor in het donker en worden de snelheidsassistent en adaptieve cruisecontrole opgewaardeerd.

Mazda mazda3 MY2024 info belgie

Vanaf de zomer staat de opgefriste Mazda3 bij de dealer. Al moet je dus wel even door het raam piepen om te zien of het daadwerkelijk over de facelift gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws