Officieel: Discovery Sport krijgt serieuze opfriskuur in interieur, exit handbak (2023)

Land Rover Discovery Sport facelift 2023 interieur

De Discovery Sport mag met 7 jaar op de teller dan wel een kranig oudje in de Land Rover-familie zijn, een stevige opfriskuur moet 'm presentabel houden tegenover de concurrentie. Centraal staat een zowat compleet nieuw interieur met extra schermpraal en het verdwijnen van een handbak.

Het kleine broertje van de Discovery krijgt na een facelift in 2020 nu een "interieurlift" in 2023. Daardoor moet het een stuk prettiger vertoeven zijn binnenin de Discovery Sport én kan hij uitpakken met moderne technologieën die bij zijn lancering zeven jaar geleden nog niet de norm waren.

Pivi-watte?

De grote nieuwigheid is de introductie van een 11.4-duim gebogen infotainmentscherm dat we ook kennen vanuit andere producten van bij Land Rover. Dat Pivi Pro2-infotainmentsysteem moet er voor zorgen dat gebruikers 90% van de taken binnen twee tikken van het startscherm kunnen bedienen. Daar stopt de schermpret niet, want voortaan beschikt elke Discovery Sport standaard over een digitale instrumentencluster.

Land Rover Discovery Sport facelift 2023 interieur

Ook de middenconsole werd compleet opnieuw hertekend en biedt meer opbergruimte aan. Daarvoor moest Land Rover wel de handbak buiten zwieren. Waardoor élke Discovery Sport het voortaan met automaat en standaard schakelhendels aan het stuur doet. Milde hybrides en plug-inhybrides (benzine en diesel) blijven voor de aandrijving zorgen. Een volledig elektrische Discovery Sport is er evenwel niet.

Praktisch beestje

Buiten het feit dat de nieuwe middenconsole beschikt over één van de ruimste opbergvakken in zijn klasse, vind je een overvloed aan USB-C-oplaadpunten. Bovendien beschikt elke zitrij over zijn eigen klimaatcontrole. Zelfs indien je voor de derde zitrij achterin de koffer opteert. Over die koffer gesproken, die is tegenwoordig elektronisch bediend en beschikt over een laadvolume tot 1.794 liter met de achterste zitrijen neergeklapt.

Het grote totaal voor al deze tweaks? De Discovery Sport kost tegenwoordig minimaal 54.300 euro. Ter indicatie; voor de update kon je nog een Discovery Sport met handbak krijgen voor 46.560 euro. We geven het maar even mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws