Juich of huiver: Nissan heeft wereldwijd 1 miljoen EV's verkocht

Nissan 1 miljoen EV

Nissan heeft sinds de introductie van de Leaf in 2010 officieel 1 miljoen volstrekt elektrische auto's verkocht. Net geen derde daarvan vond onderkomen in Europa.

Het Japanse Nissan was één van de pioniers van de moderne elektromobiliteit toen het in 2010 de Leaf lanceerde. Want plots was daar een ruime elektrische hatchback waarmee je ook verder kon dan rond de kerktoren. Sindsdien ontstond er binnen Nissan een - eerder beperkt - gamma van EV's wereldwijd. Daarvan zijn er nu meer dan 1 miljoen verkocht.

Leaf succesnummer

Waaruit het EV-gamma van Nissan nu eigenlijk bestaat? Uiteraard ken je de Leaf en Ariya. Elektrisch busje e-NV200 is al minder bekend en is ondertussen doorgegroeid tot een elektrische versie van de Townstar. Enkele jaren terug was er ook de Renault Twizy met een Nissan-logo op beperkte markten en in Japan is er tegenwoordig de Sakura, een elektrische Kei-car.

Nissan 1 miljoen EV

Tel je de verkopen van al die auto's samen op, dan kom je aan meer dan 1 miljoen EV's. Ruwweg 650.000 verkochte EV's met een Nisssan-badge zijn Leafs. Waardoor de hatchback de grote verkoop op zijn naam kan zetten. Europese klanten hebben trouwens de grootste bijdrage geleverd. Want van de 1 miljoen verkochte Nissan EV's, werden er 320.000 exemplaren bij ons op nummerplaat gezet. Zowel de VS (210.000), Japan (230.000) en China (230.000) doen het niet beter.

Om 1 miljoen verkochte EV's sinds 2010 in perspectief te brengen, Tesla heeft sinds 2012 (de introductie van de Model S) zo'n 4,5 miljoen auto's gebouwd en is op weg om jaarlijks 2 miljoen EV's te verkopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws