Rolls-Royce voor de rijders: La Rose Noire Droptail is hyperexclusieve tweezitter (2023)

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail 2023

Een Rolls-Royce is doorgaans een auto waarin je eigenlijk gereden moet worden, maar dat hoeft niet zo te zijn. Dit is namelijk de La Rose Noire Droptail, een extreem exclusieve, peperdure cabriolet… Of we moeten eigenlijk zeggen ‘roadster’, want deze Rolls-Royce heeft maar twee zitplaatsen.

Wil je een Rolls-Royce op je ellenlange oprit parkeren, dan kan je altijd kiezen voor één van de standaardmodelletjes… Of je doet dat niet. De Britten bieden namelijk een Coachbuild-mogelijkheid aan die wel wat verder gaat dan de gemiddelde personalisatieafdeling, want je kan er een auto met een compleet nieuwe koets bestellen. Zo maakten we al kennis met de Sweptail die even geleden gezelschap kreeg van de Boat Tail, en nu komt daar nog een ‘Tail’ bij.

Nummer één van vier

Dit is namelijk de Rolls-Royce Droptail, een 5,3 meter lange roadster. Daarmee is dit — net als de verder compleet niet vergelijkbare Mazda MX-5 — een tweezits cabrio, dus achter je chauffeur vertoeven zit er in deze Rolls’ niet in. Desondanks krijg je een minstens zo exclusief interieur als in pakweg een Phantom, met een geïntegreerd Audemars-Piguet-horloge in het dashboard. Dat werd trouwens bekleed met een mozaïek van maar liefst 1.603 stukjes houtfineer die het vallen van rozenblaadjes moet symboliseren. Dit eerste exemplaar heet namelijk voluit ‘La Rose Noir Droptail’ en het rozenthema loopt dan ook mooi door in het koetswerk. Daar werd de unieke monocoque in ‘True Love’-rood gespoten, inclusief de langste koolstofvezel achtervleugels die Rolls-Royce ooit al toegepast heeft.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail 2023

Hoewel het ons zou verwonderen als dat koolstofvezel van deze Droptail een lichtgewicht maakt, is het vast geen straf om deze Rolls’ te moeten besturen. Zo schuilt er in het vooronder een 6.6-liter V12-motor met dik 600 pk, waarmee deze sloep naar de 100 km/u dendert in minder dan 5 seconden. Dat is echter een voorrecht dat maar weinigen zullen ervaren, want Rolls-Royce gaat van deze Droptail maar vier exemplaren bouwen. De La Rose Noire is daar de eerste van, dus reken op nog drie uniek aangeklede nakomelingen. Hun prijskaartjes: om en bij de 20 miljoen euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws