Officieel: Ford Ranger PHEV belooft 3.5 ton trekvermogen ondanks elektromotoren (2025)

Ford ranger phev info trekvermogen belgie

De volledig elektrische F-150 Lightning rijdt Europa dan wel voorbij, wij krijgen medio 2025 deze Ranger plug-inhybride op ons bord. Met deels elektrische range, een fors lager verbruik én nog steeds 3.5 ton trekvermogen.

Dat een pick-up geen agrarisch werktuig hoeft te zijn bewijst de Verenigde Staten al decennialang met verve. Want daar rijden pick-ups rond met meer comfort dan sommige Duitse luxewagens. Al wordt er wel aan één ding niet geraakt; het trek- en laadvermogen. In Europa zijn de pick-ups dan wel eerder van een bescheiden kaliber, ook hier wordt er gedacht aan de pick-up van de toekomst. Ford? Die ziet geen graten in een Ranger met plug-inaandrijflijn.

4WD, 3.5 ton en Pro Power Onboard

Een finale naam krijgt deze variant nog niet maar ga er maar van uit dat die simpelweg op de markt komt als de Ranger Plug-in Hybrid. Ofte Ranger PHEV voor de vrienden. Die Ranger plug-in combineert een 2.3-liter viercilinder turbobenzine met een elektromotor. Exacte cijfers geeft Ford nog niet vrij maar belangrijk om weten is dat de Ranger ook als plug-in zal beschikken over vierwielaandrijving en een sleepvermogen van 3.5 ton.

Ford ranger phev info trekvermogen belgie

Waarom dan voor de plug-in gaan en niet voor een Ranger diesel? Misschien wel omdat je tot 45 km ver elektrisch kan rijden. Of omdat de elektromotor het verbruik van de benzinemotor fors naar beneden zal halen waardoor deze Ranger benzine nipt als een geheelonthouder. Tenslotte kan de Ranger PHEV dankzij de grotere accu ook uitpakken met Pro Power Onboard. Daarbij wordt je Ranger simpel gezegd een gigantische powerbank waarmee je zware elektrische toestellen kan aandrijven. Van airfryer tot stevig werkgerief. Puur op elektrokracht.

Nog even wachten

Klinkt zo'n Ranger PHEV je al als muziek in de oren? Dan moeten we je enthousiasme ietwat temperen. Want Ford geeft grif toe dat het productie van deze versie pas op zal starten eind 2024 en dat de eerste klanten zullen moeten wachten tot 2025. Nu goed, dan heb je nog wat tijd om je huidige Ranger op te rijden. Sympathiek van het merk met de Blauwe Ovaal.

Ford ranger phev info trekvermogen belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws