Deze duistere Alfa Romeo Quadrifoglio’s zijn verrassend kleurrijk vanbinnen (2024)

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport 2024

Feest en taart, want Alfa Romeo zet zijn allereerste overwinning in de Mille Miglia in de bloemetjes. Dat doen ze dan wel op een eigenwijze manier want de gelimiteerde Giulia en Stelvio Quadrifoglio’s die het daarvoor lanceert, zijn verregaand verduisterd… Behalve vanbinnen, waar ze zowaar uitpakken met rood koolstofvezel.

In 1928 haalde Alfa Romeo zijn allereerste overwinning in ’s werelds meest iconische 1000-mijlenrace: de Mille Miglia. 96 jaar klinkt nu niet als zo’n bijzondere verjaardag maar toch is dat reden genoeg voor de Italianen om even naar de prestatie terug te verwijzen. De auto die destijds won was namelijk de 6C 1500 Super Sport, drie keer raden dus welke naam Alfa Romeo nu op zijn nieuwe speciale editie kleeft... En nee, het is niet ‘6C’ of ‘1500’.

Donkerder logo, kleurrijker koolstofvezel

Maak kennis met de Giulia en Stelvio Quadrifoglio als Super Sport, een speciale editie die vooral uitblinkt in zijn verduistering. Zo steken de carrosserieën van het getoonde tweetal in het ‘Nero Vulcano’-zwart, al kan je ze naar ’t schijnt ook in het ‘Rosso Etna’-rood of het ‘Bianco Alfa’-wit bestellen. Zelfs dan beschik je echter over meer zwarte accenten dan ooit tevoren want voor het eerst in de ruim 100-jarige geschiedenis van het Quadrifoglio-logo verschijnt het klavertjevier niet op een witte maar wel op een zwarte achtergrond. Binnenin gebeurt dan weer het tegenovergestelde: daar wordt het zwarte leer aangevuld met gek rood koolstofvezel dat je nooit eerder op een Alfa Romeo kon krijgen.

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport 2024

Onderhuids blijft alles wel gewoon bij het oude — of liever: bij het gefacelifte. Zo kreeg de 2.9-liter biturbo-V6 van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio sinds de update van een jaartje terug 10 pk’s meer mee, goed voor 520 stuks. Het is dan ook die motor die de Super Sports mee krijgen en dat vermogen gaat in het geval van de sedan naar de achter- en in het geval van de SUV naar de vier wielen. Alfa Romeo gaat deze speciale editie aanbieden in een beperkte oplage en die verschilt afhankelijk van het model. Zo zal het 275 stuks van de Giulia Quadrifoglio Super Sport bouwen en 175 stuks van de Stelvio Quadrifoglio Super Sport.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws