Autoloze Zondag

Autoloze Zondag in BrusselVandaag, zondag 21 september, was het autoloze zondag (nog tot 19u), mocht je het nog niet hebben gemerkt. De autoloze zondagen van weleer, waarbij je totaal geen auto's op de baan ziet zijn al lang vervlogen. Vandaag de dag hoef je niet speciaal een officieel document van de gemeente te hebben om op weg te kunnen, maar gaat het vooral om een statement van België en de grote steden (zoals Brussel, Antwerpen & Gent) ter promotie van de winkelstraten en historische centra.

In Antwerpen is bijvoorbeeld het gebied binnen de Leien en de Kaaien afgesloten, een gebied waartussen autoverkeer sowieso al wordt geband door het aanleggen van ingewikkelde kruispunten, brede voetpaden, bewegende obstakels en dergelijke meer.

In Brussel wordt het stadscentrum binnen de kleine ring afgesloten voor alle autoverkeer. Alternatieven zijn openbaar vervoer, fiets of de eigen benen.

Het ironische is dat VAB (de Vlaamse Automobilisten Bond) uitgerekend vandaag zijn familiedag-voor-de-auto heeft gepland; de VAB-Autohappening. Hierbij promoten de automerken een aantal van hun nieuwe modellen op en rond het Circuit van Zolder, gepaard met diverse randanimatie.

Aan u de keuze, spendeert u de zonnige vrije zondagmiddag met vrouw en kinderen al kuierend in het stadscentrum van Antwerpen, Gent of Brussel? Of neemt u hen mee op sleeptouw naar het Mekka van VAB in hartje Limburg?

Morgen is het Europese Autoloze Dag, in het kader van de Week van de Vervoering.

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws