Europese primeur in België: parkeerticket betalen met QR-code

We hebben nog eens een Europese première in ons Belgenland, en dat heeft niets met het autosalon in Brussel te maken. In Heusden-Zolder kan je als bezoekers of inwoner namelijk je parkeerticket betalen door het inscannen van een QR-code. De QR-code is, voor de niet-kenners, een soort barcode die je kan inscannen met je smartphone. De betaal-technologie werd ontwikkeld door het bedrijf Alfa-Zet uit, hoe kan het ook anders, Heusden-Zolder. Het deed dat in samenwerking met een dochteronderneming van Belgacom Mobile-for, dat eerder ook de technologie ontwikkelde om te betalen voor je parkeerplaats per sms.

Hoe het systeem juist werkt kan Sonja Claes, de burgemeester van Heusden-Zolder, als geen ander uitleggen "De gebruiker dient eerst een gratis applicatie te downloaden op zijn telefoon, waarmee vervolgens de QR-code op de sticker van de parkeerautomaat kan worden gescand. Daarna kan de hele parkeersessie gestart en gestopt worden via die applicatie. Voorlopig werkt het systeem alleen op het Android-platform, maar eind januari is de applicatie eveneens beschikbaar in de Apple-store."

Er wordt momenteel reeds verder ontwikkeld. Zo zal je als gebruiker met één GSM meerdere tickets kunnen kopen voor verschillende wagens, ze gaan er immers niet vanuit dat iedereen zulke smartphone heeft. Hetzelfde platform zal alsook gebruikt worden om de gebruikte elektriciteit, bij het opladen van je elektrische wagen, te betalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws