Straatrace blijkt politietraining

Straatrace blijkt politietraining

Een aantal verontruste inwoners van Perk (Vilvoorde) belden de rijkswacht in verband met straatraces in hun buurt. De wagens in kwestie bleken echter voertuigen van leden van de CGSU, die deelnamen aan een speciale oefening van de politie.

De Hoogstraat is een straat zonder fietspaden, waar wel vaak scholieren langsrijden onderweg naar school. Gedurende een aantal dagen zagen buurtbewoners herhaaldelijk wagens voorbij vlammen, waarbij een alerte bewoner de nummerplaten kon noteren van een goudkleurige en bruine Peugeot 207. Die belde men door naar de lokale politie, waar al snel bleek dat het ging om voertuigen die aan de Directie Speciale Eenheden (CGSU) toebehoren. Die moesten een aantal speciale technieken inoefenen.

Of dat niet op circuit of op de testpiste kan? "Als men in reële situaties komt moet men daarop voorbereid zijn. Daarom wordt er geoefend zonder voorafgaande communicatie," aldus Zonechef Jaak Vissers van de politiezone Kastze. "De manschappen van de speciale eenheid gaan wel omzichtig te werk maar het blijft natuurlijk een moeilijke evenwichtsoefening. De reactie van de bewoners bewijst alvast ook dat ze heel alert zijn voor uitzonderlijk rijgedrag en gepast reageerden door de politie te verwittigen."

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 17:55
afbeelding van Yvesw

Ik oefen ook wel liever mijn "speciale" technieken op de openbare weg dan op een circuit. Wist niet dat dit een geldig excuus was? Moet ik in mijn achterhoofd houden...
Of hoe dat de wet/recht/uitvoerend -macht als persona nog altijd boven de boerenpeupelbevolking staat.
Want als die mannen een kind aan rijden, blijft het kind wel dood, oefening of niet. Keep it real f*ckers...

bud 18:21
afbeelding van bud

Keep it real f*ckers... niemand kan dit beter verwoorden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws